Наскільки черкаські мажоритарники одностайні у голосуваннях

 

Громадянська мережа ОПОРА дослідила як часто черкаські мажоритарники демонструють одностайність при голосуваннях у Верховній Раді.

tabl 1

Для початку, за допомогою сервісу «Вони голосують для тебе», було зібрано дані про «друзів по голосуванню» для кожного мажоритарника від Черкащини. З ними можна ознайомитись безпосередньо на сторінці проекту. Після цього, серед «друзів» виокремили лиш колег по області.  І цифри показали, що найчастіше однакове рішення під час голосувань приймають черкаські представники  фракції «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Олег Петренко (194 ОВО) та Сергій Рудик (198 ОВО)  – у 98% випадків.  Олег Петренко та Владислав Голуб (197 ОВО) голосували однаково у 94% випадків. Також велика кількість однакових голосувань у Сергія Рудика  та представника депутатської групи «Партії «Відродження» Валентина Ничипоренка (199 ОВО) - 94%. Найменший показник - в середньому склав 66% - у представника «Відродження» Геннадія Бобова.  Це легко пояснити, враховуючи відвідуваність ним засідань Верховної Ради: 86 зі 192, згідно з письмовою реєстрацією. 

Зрештою, за допомогою формальних математичних дій, було виведено середній показник однакових голосувань  для всіх черкаських мажоритарників, що склав 77%.

За коментарями звертайтеся:
Захар Колісніченко, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області, тел.: 093 421 28 40 , email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.