Хто з хмельницьких нардепів-мажоритарників використовує канікули для роботи в окрузі?


Не всі народні депутати-мажоритарники Хмельницької області, що беруть участь у моніторинговому проекті ОПОРИ (а це Олександр Герега, Сергій Лабазюк, Роман Мацола та Володимир Мельниченко), використовують період між сесіями для відпочинку. Такий висновок можна зробити після аналізу їхніх сайтів та сторінок у соцмережах, а також інформації у місцевих ЗМІ: поки одні парламентарі відпочивають або займаються іншими, не депутатськими, справами, інші активно працюють у своїх округах.

На офіційному сайті позафракційного народного депутата Олександра Гереги (ВО № 192) немає інформації про його особисту активність в окрузі у серпні, натомість, як свідчить розділ «Новини», з виборцями систематично спілкуються члени команди депутата, зокрема надають матеріальну допомогу від імені Олександра Гереги, наприклад, фарби для ремонту освітніх закладів.

Представник депутатської групи «Воля народу» Сергій Лабазюк (ВО № 188), на відміну від свого колеги Олександра Гереги, у серпні неодноразово зустрічався зі своїми виборцями. Про це є вдосталь інформації і на особистому сайті нардепа, і на його сторінці у Facebook.

Так, йдеться у публікації на сайті, 4 серпня Сергій Лабазюк привітав із професійним святом, Днем Національної поліції України, хмельницьких поліцейських. В подарунок від благодійного фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч» правоохоронці отримали десять тонн пального.

Цього ж дня депутат виступив на обласному селянському форумі, де, як представник профільного комітету, пообіцяв докладати максимум зусиль для підтримки аграрної галузі.

У серпні Сергій Лабазюк провів низку зустрічей зі своїми виборцями. Зокрема у першій декаді місяця такі зустрічі відбулися у селах Кушнирівка, Клинини,  Рябіївка, Гнатівці, Моломолинці та Аркадіївці. 17 серпня народний депутат зустрічався з мешканцями обласного центру (мікрорайонів Озерна та Лезнево), а 18 і 19 серпня побував у селах Малашівцях, Волиці та Водичках Хмельницького району і  Пахутинцях, Глядках, Черняві Волочиського району. Крім того, 19 серпня парламентар відвідав селище Війтівці, яке того дня відзначало своє 46-річчя. 20 та 21 серпня, як зазначається на сайті Сергія Лабазюка, звіт народного депутата слухали у селах Розсоша, Андрійківці, Бронівка, Видава та Петриківці.

24 серпня Сергій Лабазюк відвідав Волочиськ, щоб взяти участь у заходах з нагоди Дня Незалежності України та привітати мешканців і гостей міста зі святом. Співорганізатором урочистостей, зокрема концерту гурту «DZIDZIO», був благодійний фонд  Сергія Лабазюка «Ми поруч».

У серпні почути думки депутата з приводу конкретних проблем виборці мали змогу з екранів своїх телевізорів, оскільки Сергій Лабазюк брав участь у ефірах на місцевих телеканалах.

На власному сайті народного депутата Романа Мацоли (ВО № 190) немає інформації про його особисту активність в окрузі у серпні. Літня відпустка позначилася і на сторінці нардепа у Facebook: тут у серпні здебільшого з’являлися привітання з державними, професійними та релігійними святами, вітання українським спортсменам-олімпійцям тощо. За словами помічниці депутата, впродовж місяця (станом на 29 серпня) Роман Мацола безпосередньо в окрузі не працював.

Як свідчать пости на Facebook-сторінці народного депутата Володимира Мельниченка (ВО № 193), незважаючи на канікули, у серпні парламентар провадив активну роботу в окрузі. Так, 2 серпня він інспектував якість проведення ремонту доріг, оглядав, як відбувається ремонт амбулаторії сімейної медицини на вул. Саксаганського у Кам’янці-Подільському, відвідував пологове відділення місцевої лікарні, куди за рахунок коштів благодійного фонду «Ми – кам’янчани» вдалося придбати п’ять пральних машин. 11 серпня Володимир Мельниченко презентував пральну машинку Кам’янець-Подільській міській дитячій поліклініці. 15 серпня з міським головою відвідав перинатальний центр: сюди за рахунок благодійного фонду «Ми – кам’янчани» було придбано медичні препарати на суму близько 30 тисяч гривень. Того ж дня спільно з головою Хмельницької облради та міським головою Кам’янця-Подільського нардеп перевіряв стан виконання ремонтних робіт у міському будинку культури.

17 серпня разом із головою Кам’янець-Подільської РДА та головою районної ради Володимир Мельниченко відвідав Староушицький територіальний центр. «Нещодавно у ньому було зроблено альтанку для того, щоб люди похилого віку мали змогу відпочивати на свіжому повітрі. Також для потреб закладу передали мікрохвильову піч, пилосос та праску», – коментує Володимир Мельниченко у соцмережах. Відтак посадовці відвідали Староушицьку районну лікарню №3, щоб оглянути стан виконання ремонтних робіт. У  с. Грушка оглянули стан місцевого Будинку культури. 

23 серпня депутат взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня Державного Прапора, привітав військовослужбовців Кам'янеччини з Днем Незалежності та вручив ключі від нових помешкань родинам працівників автоагрегатного заводу і кам’янчанам, що перебували на черзі; став учасником "велопробігу в вишиванках".  Наступного дня, 24 серпня, Володимир Мельниченко побував на урочистостях з нагоди Дня Незалежності України. А 25 серпня відкривав амбулаторію сімейної медицини у Кам’янці-Подільському.

За коментарями звертайтеся:

Оксана Банкова, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Хмельницькій області

тел, +380978073293, email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:                                                           

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.