За які питання не голосують народні депутати від Хмельниччини

За допомогою сайту «Вони голосують для тебе» Громадянська мережа ОПОРА визначила, за що ніколи або ж переважно не голосують народні депутати, обрані від Хмельницької області. Інакше кажучи, якими голосуваннями вони найчастіше нехтують – або через небажання брати участь у голосуванні за законопроект чи пакет законопроектів,  або через свою відсутність у Верховній Раді.  

Кожне питання («політика») враховує перелік голосувань за законопроект чи пакет пов’язаних законопроектів щодо конкретної проблеми, які відбувалися з листопада 2014 року.

Представник депутатської групи «Партія «Відродження» Віктор Бондар (ВО № 191) ніколи не голосує: за «узурпацію» місцевої влади Президентом; за антикорупційну реформу; за антимонопольну реформу; за арешт народного депутата Олександра Онищенка; за відкриті дані; за декомунізацію; за державне фінансування партій; за доступ до публічної інформації; за зменшення податку на купівлю вживаних автомобілів; за квоти для української музики; за легалізацію електронної комерції; за позбавлення депутатського мандату М. Мартиненка; за поіменне голосування депутатами місцевих рад; за посилення захисту професійної журналістської діяльності; за прозорість власності на ЗМІ; за публічні закупівлі; проти відтермінування електронного декларування до 2017 року.

Позафракційний Олександр Герега (ВО № 192) з часу свого обрання ніколи не голосував: за арешт народного депутата Олександра Онищенка; за доступ до публічної інформації; за електронну демократію; за зняття недоторканності з окремих народних депутатів; за медичну реформу; за позбавлення депутатського мандату М. Мартиненка; за поіменне голосування депутатами місцевих рад; за притягнення до кримінальної відповідальності окремих депутатів; за публічні закупівлі; за реформу науки.

Серед політик, за які ніколи не голосував член депутатської групи «Воля народу» Сергій Лабазюк (ВО № 188), такі: за арешт народного депутата Олександра Онищенка; за державне фінансування партій; за доступ до публічної інформації; за електромобілі; за електронну демократію; за зменшення податку на купівлю вживаних автомобілів; за квоти для української музики; за легалізацію електронної комерції; за позбавлення депутатського мандату М. Мартиненка; за поіменне голосування депутатами місцевих рад; за прозорість власності на ЗМІ; за публічні закупівлі.

Представники фракції партії «Блок Петра Порошенка» Роман Мацола  (ВО № 190) та Сергій Мельник (ВО № 187) лише зрідка нехтують можливістю віддати свій голос за певне питання, тому немає політик, за які вони ніколи не голосують. Однак, як свідчить аналіз їхньої участі у голосуваннях, обоє переважно не голосують за медичну реформу.

Ще один член фракції партії «Блок Петра Порошенка» Володимир Мельниченко (ВО № 193) ніколи не брав участі в голосуваннях: за доступ до публічної інформації та за позбавлення депутатського мандату М. Мартиненка.

Андрій Шинькович (ВО № 189), представник фракції партії «Блок Петра Порошенка», ніколи не голосував за доступ до публічної інформації та за поіменне голосування депутатами місцевих рад.

Народний депутат Олександр Ксенжук, обраний за списком партії «Народний Фронт», ніколи не голосував за державне фінансування партій та за поіменне голосування депутатами місцевих рад.

За коментарями звертайтеся:

Оксана Банкова, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Хмельницькій області

тел, +380978073293, email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:                                                           

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.