Які законопроекти найчастіше ініціюють депутати-мажоритарники від Хмельниччини

Від початку 2016 року народні депутати, обрані у мажоритарних округах Хмельниччини, стали співавторами 159 законодавчих ініціатив, 7 (4%) з яких стали чинними актами. Як свідчить аналіз ОПОРИ, найчастіше хмельницькі нардепи ініціюють законопроекти економічної тематики.

Представник депутатської групи «Партія «Відродження» Віктор Бондар (ВО № 191, член Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України) з початку 2016 року став співавтором 19 законодавчих ініціатив – проектів законів, постанов тощо, 3 з яких набули чинності. Найчастіше Віктор Бондар виступав одним із ініціаторів законопроектів економічного спрямування (7) та актів, що належать до категорії «державне будівництво». Крім того, у нинішньому році народний депутат разом з колегами подав 3 законопроекти, що стосуються галузевого розвитку (охорони здоров’я, житлово-комунального та дорожнього господарства), 2 проекти законів з правової політики та 1 з соціальної.

Bondar 29.07.2016

Позафракційний Олександр Герега (ВО № 192, член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики) у цьому році у співавторстві з іншими народними депутатами подав 7 законопроектів: 4 з яких стосуються економічної політики, а 3 інших – галузевого розвитку (окремих аспектів децентралізації), державного будівництва та правової політики відповідно.

Hereha 29.07.2016

Представник депутатської групи «Воля народу» Сергій Лабазюк (ВО № 188, член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин) від початку 2016 року разом з колегами ініціював 23 проекти законів та постанов. Більшість законопроектів, поданих народним депутатом, мають на меті розв’язання економічних проблем (11), на другій позиції – законодавчі ініціативи, що стосуються галузевого розвитку (10): здебільшого у них йдеться про розподіл та використання земельних ресурсів, розвиток сільського господарства, енергозбереження та енергоефективність, підтримку молоді тощо. У депутатському доробку Сергія Лабазюка є також по одному законопроекту з правової та соціальної політики.

Labaziyk 29.07.2016

Член депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка» Роман Мацола  (ВО № 190, член Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності) за сім місяців 2016 року у співавторстві з іншими депутатами подав 39 законодавчих ініціатив, 1 з яких стала чинною. Більшість законопроектів (13) стосуються галузевого розвитку, зокрема дорожнього господарства, містобудування, децентралізації, сільського господарства, охорони природи та екології, охорони здоров’я. 11 проектів законів і постанов, серед ініціаторів яких є Роман Мацола, пов’язані з правовою політикою, 8 – з економікою. Народний депутат став також співавтором 3 законопроектів з державного будівництва, 3 з гуманітарної політики та 1 з соціальної політики.

Matsola 29.07.2016

Ще один представник фракції партії «Блок Петра Порошенка» Сергій Мельник (ВО № 187, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету) у нинішньому році разом з колегами та самостійно ініціював 34 проекти законів та постанов, 2 з яких стали чинними. Щодо тематики законопроектів, то першість належить економічній політиці – таких ініціатив 27. 4 проекти законів належать до категорії «державне будівництво», по 1 – до галузевого розвитку (дорожнього господарства), гуманітарної політики, безпеки та оборони.

Melnyk 29.07.2016

Член фракції партії «Блок Петра Порошенка» Володимир Мельниченко (ВО № 193, член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя) у 2016 році став співавтором 9 законодавчих ініціатив. Найчастіше вони стосувалися правової політики (4). По 2 законопроекти належать до економічної тематики та категорії «державне будівництво», 1 – галузевого розвитку (виробництва теплової енергії з альтернативних джерел).

Melnychenko 29.07.2016

Представник фракції партії «Блок Петра Порошенка» Андрій Шинькович (ВО № 189, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства) у цьому році разом з колегами-депутатами запропонував 28 проектів законів, постанов та інших актів, 1 із яких набув чинності. Найбільше законодавчих ініціатив (10) стосуються галузевого розвитку (сільського господарства, дорожньої галузі, децентралізації, охорони природи, містобудування, житлово-комунального господарства), майже стільки ж (9) економічної політики. Значно менше законопроектів, серед співавторів яких є Андрій Шинькович, належать до категорії «правова політика» – таких налічується 5. Крім того, Андрій Шинькович – один із авторів 2 законопроектів, пов’язаних із соціальною політикою, та 2 – із гуманітарною сферою.

Shynkovych 29.07.2016

Загалом з початку нинішнього року народні депутати від Хмельниччини стали співавторами 159 законопроектів. Однак лише 7 із них на цей момент стали чинними актами. Більшість законопроектів, серед ініціаторів яких хмельницькі мажоритарники, стосуються економічної політики (68) та галузевого розвитку (39). Значно рідше парламентарі від області пропонують до розгляду проекти законів та постанов із правової політики (24) та державотворення (14), гуманітарної (6) і соціальної (5) політики, безпеки та оборони (1).

Zagalna 29.07.2016

За коментарями звертайтеся:
Оксана Банкова, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Хмельницькій області
тел, +380978073293, email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.