Хмельниччина: про роботу нардепів-мажоритарників в округах та відповідність календарному плану проведення сесії у червні

 

У червні, відповідно до календарного плану проведення сесії, українські парламентарі мали лише два дні для роботи зі своїми виборцями – 29 і 30 червня. Однак, як свідчить проведений ОПОРОЮ аналіз діяльності депутатів-мажоритарників, обраних до Верховної Ради України від Хмельниччини[2], 3 (пленарне засідання /година запитань до Уряду), 4 (вихідний) і 5 (вихідний) червня. У ці дні він проводив особисті прийоми громадян та зустрічі з виборцями у смт Чемерівцях та м. Городку, відкривав гіпермаркет у Шепетівці та закривав спортивне свято на Городоччині. Крім того, у Чемерівцях народний депутат зустрічався з місцевими посадовцями та школярами і відвідував райлікарню.

Член депутатської групи «Воля народу» Сергій Лабазюк (ВО № 188) для спілкування з виборцями у своєму робочому графіку відвів вісім днів: 6 (робота в комітетах, комісіях і фракціях), 13 (погоджувальні ради), 17 (пленарне засідання /година запитань до Уряду), 18 (вихідний), 20 (вихідний), 25 (вихідний), 26 (вихідний) і 30 (робота з виборцями) червня. За цей час депутат провів чотири особистих прийоми громадян у Хмельницькому та Волочиську, зустрічі з громадами у Волочиському та Хмельницькому районах, привітав військовослужбовців строкової служби зі складанням присяги (м. Хмельницький), взяв участь у відкритті оновленого терапевтичного відділення Волочиської ЦРЛ та побував на освяченні храму Матері Божої Пресвятого Розарію у с. Шаровечці.

Як свідчать результати моніторингу, протягом червня Сергій Лабазюк двічі скористався своїм правом брати участь у роботі органів місцевої влади та самоврядування, зокрема він проводив нараду з головою Волочиської районної ради та був присутній на розширеному засіданні колегії Хмельницької райдержадміністрації.

Представник фракції партії «Блок Петра Порошенка» Роман Мацола (ВО № 190) у червні два дні працював безпосередньо у своєму окрузі – 3 (пленарне засідання/година запитань до Уряду) і 24 (робота в комітетах, комісіях і фракціях) червня. А 21 червня (робота в комітетах, комісіях і фракціях) у Львові депутат зустрівся з представниками діючих та майбутніх об'єднаних територіальних громад з Полонщини, Славутчини та Шепетівщини, які приїхали на навчання та для обміну досвідом.

За час, впродовж якого Роман Мацола працював у своєму окрузі, він провів два особистих прийоми громадян, у с. Ганнополі і м. Полонному , взяв участь у презентації грантової програми «Турнір» від Боксерського клубу "Патріот" у Полонному, побував на відкритті гіпермаркету та святковому концерті до Дня Конституції у Шепетівці, урочистостях з нагоди 75-ї річниці Шепетівського ремонтного заводу. Депутат також провів робочі зустрічі з очільниками Шепетівської райдержадміністрації та Полонської об’єднаної територіальної громади та взяв участь у круглому столі з посадовцями на Славутчині.

Член фракції партії «Блок Петра Порошенка» Володимир Мельниченко (ВО № 193) у червні активно працював у м. Кам’янці-Подільському, центрі свого округу, протягом п’яти днів: 10 (робота в комітетах, комісіях і фракціях), 18 (вихідний), 23 (робота в комітетах, комісіях і фракціях), 24 (робота в комітетах, комісіях і фракціях)  і 30 (робота з виборцями) червня. У зазначені дні він провів один особистий прийом громадян, взяв участь у відкритті центру соціального обслуговування «Турбота», відвідав пологове відділення міської лікарні, а пізніше побував на відкритті палати європейського зразка у пологовому будинку міської лікарні, відвідав клінічну лабораторію центральної районної лікарні, побував на урочистостях з нагоди Дня державної служби, Дня молоді та Дня Конституції. Крім того, Володимир Мельниченко разом з головою Хмельницької облдержадміністрації відвідав 48-у інженерну бригаду та здійснив об’їзд навчальних закладів Кам’янця-Подільського.

У підсумку можемо говорити, що лише двоє з хмельницьких мажоритарників, які беруть участь у моніторинговому проекті ОПОРИ, частково використали для роботи зі своїми виборцями у червні спеціально відведені дні: Сергій Лабазюк та Володимир Мельниченко працювали у своїх округах 30 червня. У всіх інших випадках ОПОРА фіксувала активність народних депутатів у їхніх округах на Хмельниччині у вихідні дні, дні погоджувальних рад, пленарних засідань, роботи в комітетах, комісіях і фракціях.

За коментарями звертайтеся:
Оксана Банкова, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Хмельницькій області
тел, +380978073293, email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:                                                           

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.


[2] Тут і далі у дужках вказано відповідність календарному плану проведення сесії.