Які законопроекти депутатів-мажоритарників від Тернопільщини стали чинними актами

У Верховній Раді України восьмого скликання Тернопільщину представляють п’ятеро депутатів-мажоритарників.  Починаючи з січня  2016 р, та станом на 1 жовтня  цього ж  року ці народні обранці стали співавторами близько сотні законопроектів. Однак лише один проект Закону та два проекти Постанови стали чинними актами.

Відповідно до даних зазначених на офіційному веб-порталі Верховної Ради України, Олег Барна (167 виборчий округ, фракція “Блок Петра Порошенка “Солідарність”) та Тарас Пастух (163 виборчий округ, фракція “Об’єднання “Cамопоміч”) є одними із авторів проекту Закону зареєстрованого під №4482 від 20 квітня 2016 року “Про внесення змін до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" (щодо звільнення від призову на військову службу під час мобілізації близьких родичів осіб, які загинули під час безпосередньої участі в антитерористичній операції)”. Законопроект був розглянутий профільним комітетом, а саме Комітетом з питань безпеки та оборони України, а також Головним науково-експертним управлінням та отримав позитивні висновки. 31 травня 2016 року Парламент підтримав цей законопроект, 284 народних обранців проголосували “за”.

Тарас Пастух є також одним із ініціаторів проекту Постанови №4063 “Про відхилення звіту Кабінету Міністрів України та визнання діяльності Кабінету Міністрів України незадовільною”. Постанову було зареєстровано 15 лютого 2016 року, а наступного дня, 16 лютого, народні депутати її підтримали, 247 голосів “за”. Варто зазначити, що до цього проекту акта, на веб-порталі Верховної Ради України, немає висновків жодного із комітетів.

Мажоритарник від 164 виборчого округу, Михайло Головко (позафракційний), є співавтором проекту Постанови  №4119 “Про Заяву Верховної Ради України з нагоди 10-річчя ратифікації Україною Рамкової Конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну”, зареєстрованої від 19 лютого 2016року. Комітет у закордонних справах на своєму засіданні, 14 березня 2016 року, одноголосно ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти даний проект Постанови за основу та в цілому. Комітет з питань запобігання та протидії корупції також дав схвальний висновок. За результатами поіменного голосування,  232 голоси “за”, проект Постанови №4119 було прийнято.

Микола Люшняк (166 виборчий округ, фракція “Блок Петра Порошенка “Солідарність”) та Тарас Юрик (165 виборчий округ, “Блок Петра Порошенка “Солідарність”) в межах моніторингового періоду не ініціювали законопроектів, які на цей час стали чинними актами.

ternopil 31 10 2

Детальніше про роботу парламентарів дивіться на платформі rada.oporaua.org .

За коментарями звертайтеся:
Андрій Мартишко, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Тернопільській області
тел. 096 161 82 23, email Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.