Міжнародна діяльність депутатів Тернопільщини: з ким товаришуємо?

 

Депутати-мажоритарники від Тернопільської області входять до складу груп з міжпарламентських зв’язків з іноземними державами. З депутатами яких саме країн вони контактують і яка можлива користь для громад регіону від їхньої роботи?

Останнім часом представники уряду нашої держави та її президент активно обговорюють можливості залучення в Україну іноземних інвестицій та планують заходи щодо покращення її інвестиційної привабливості.

Для повноти долучення до згаданого процесу всіх гравців, варто не забувати про народних депутатів-мажоритарників, які в рамах своєї діяльності є членами груп з міжпарламентських зв’язків. Відповідно до ПОЛОЖЕННЯ "Про депутатські групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з іноземними державами", однією з головних цілей зазначених груп є співпраця з відповідними дипломатичними представництвами в Україні та за кордоном. Цей факт, може стати доброю нагодою поширювати інвестиційні пропозиції та інформацію про регіони нашої державу у іноземних середовищах, які зацікавленні співпрацювати з Україною та гарантувати на законодавчому рівні правовий захист інвестора, як у нас, так і українського закордоном, в окремо взятих державах-партнерах.

В контексті Тернопільської області, котра вкрай потребує залучення інвестицій для покращення економічного становища регіону та добробуту його мешканців, їй у цьому можуть допомогти місцеві народні депутати. Отже, інвестори яких держав, за посередництва п’яти мажоритарників стали б добрими партнерами для Тернопільщини?

Пастух Тарас Тимофійович (округ № 163, фракція Політичної партії "Об'єднання "САМОПОМІЧ")

Співпраця з парламентами 3-х країн.

Заступник керівника групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Чилі, член груп з міжпарламентських зв’язків з Китайською Народною Республікою та Литовською Республікою.

Головко Михайло Йосифович (округ № 164, не входить до складу будь-якої фракції)

Співпраця з парламентами 8-ми країн.

Заступник співголови групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Білорусь, член груп з міжпарламентських зв’язків з Республікою Словенія, Китайською Народною Республікою, Республікою Польща, Турецькою Республікою, Республікою Індонезія, Республікою Іран та Канадою.

Юрик Тарас Зіновійович (округ № 165, фракція Партії "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА")

Співпраця з парламентами 8-ми країн.

Член Української частини міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки, керівник груп з міжпарламентських зв’язків з Демократичною Республікою Конго та Республікою Хорватія, член груп з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща, Королівством Іспанія, Республікою Іран, Естонською Республікою та Сполученими Штатами Америки.

Люшняк Микола Володимирович (округ № 166, фракція Партії "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА")

Співпраця з парламентами 6-ти країн.

Заступник керівника групи з міжпарламентських зв’язків з Йорданським Хашимітським Королівством, член груп з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною, Демократичною Республікою Конго, Китайською Народною Республікою, Естонською Республікою та Чеською Республікою.

Барна Олег Степанович (округ № 167, фракція Партії "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА")

Співпраця з парламентами 7-ми країн.

Член груп з міжпарламентських зв’язків з Республікою Іран, Канадою, Сполученими Штатами Америки, Французькою Республікою, Естонською Республікою, Федеративною Республікою Німеччина та Республікою Польща.

П’ятеро місцевих обранців загалом входять до 20-ти груп з міжпарламентських зв’язків.

Найбільше депутатів від Тернопільщини залучені до міжпарламентської роботи з Китайською Народною Республікою (3 члена), Республікою Іран (3 члена), Республікою Польща (3 члена) та Естонською Республікою (3 члена).

Загалом, географія можливих партнерств охоплює майже всі континенти, а також у переліку є держави з високим рівнем розвитку економіки, що може стати добрим прикладом для наслідування.

Важливо також наголосити, що громади із виборчих округів наших депутатів, також можуть за посередництва іноземних парламентів налагодити партнерську співпрацю з їхніми містами та селами, разом проводити обміни досвідом та культурно-економічні заходи.

Детальніше про роботу парламентарів дивіться на платформі rada.oporaua.org .

За коментарями звертайтеся:
Андрій Мартишко, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Тернопільській області
тел. 096 161 82 23, email Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.