Як працюють приймальні мажоритарників Кіровоградщини

 

Анатолій Кузьменко, Станістав Березкін мають по дві приймальні, Олесь Довгий – три, Костянтин Яриніч одну. Михайло Поплавський не має жодної приймальні. Усі депутати проводять прийом за попереднім записом.

Аналізуючи діяльність народних депутатів, Громадянська мережа ОПОРА вивчає в тому числі діяльність народних обранців в округах: роботу громадських приймалень, співпрацю з органами влади народних обранців, їх звітування тощо.

Так, Костянтин Яриніч (ОВО 99) має приймальню у своєму виборчому окрузі в  місті Кропивницькому. Приймальня суміщена з приймальнею місцевої організації партії Блок Петра Порошенка  «Солідарність»,  постійний прийом проводить помічник нардепа. На особистий прийом можна потрапити за попереднім записом. Інформація стосовно особистого прийому депутата доступна лише в особистому спілкуванні з помічником. Про свою діяльність депутат звітує в основному на сторінці у Фейсбук та на офіційному сайті обласного осередку Блоку Петра Порошенка  «Солідарність».

У Станіслава Березкіна (ОВО 100) працює дві приймальні – у м. Кропивницькому та смт Компаніївка. І коли перша працює тривалий час, то приймальня в селищі Компаніївка відкрилася у травні 2016 року. Про свою діяльність депутат звітує на особистому сайті та у ЗМІ. На офіційному сайті нардепа наявна вичерпна інформація щодо графіку та місця роботи однієї з приймалень.

Михайло Поплавський (ОВО 101) не відповів на жодне зі звернень ОПОРИ, знайти приймальні в межах округу депутата не вдалося.  Персональний сайт депутата не оновлювався з 2014 року.

Олесь Довгий (ОВО 101) має три громадські приймальні. Одна з них – у місті Світловодську, діє на постійні основі. Інші дві – в смт Олександрівка та смт Новгородка працюють в приміщеннях місцевих рад по вівторкам і середам. Інформацію про роботу приймалень, а також звіти про діяльність Олеся Довгого можна знайти на персональному сайті депутата, сторінці у Фейсбук та на сторінках друкованих місцевих ЗМІ.

Анатолій Кузьменко (ОВО 103) має дві приймальні. Обидві приймальні працюють по два дні на тиждень, прийом ведуть помічники депутата. Інформація про роботу приймалень, особистий прийом, звіти депутата оприлюднюється тільки в місцевих друкованих ЗМІ – у Анатолія Кузьменка відсутній особистий сайт і сторінки в соціальних мережах.

Нагадаємо, що нещодавно Громадянська мережа ОПОРА презентувала всеукраїнську карту приймалень, за допомогою якої можна дізнатися подробиці функціонування приймалень народних депутатів, а також місцевих осередків парламентських партій.

За коментарями звертайтеся:
Зоя Лебідь, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області
тел. (095)79-43-072 , email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.