На Донеччині підвели підсумки моніторингу мажоритарників

30 листопада 2016 року в конференц-залі Торгівельно-промислової палати м. Краматорська відбулася  публічна дискусія на тему «Депутати-мажоритарники Донецької області: підсумки року», присвячена підбиттю підсумків річного спостереження Громадянської мережі ОПОРА за діяльністю 105 депутатів-мажоритарників у парламенті та їхніх округах. Під час заходу представники організації розказали про результати моніторингового процесу та презентували фінальний рейтинг парламентарів-учасників програми. У заході брав участь депутат Верховної Ради України VIII скликання Максим Єфімов, депутати міської ради Краматорська та Слов’янська, помічники народних депутатів, журналісти та громадські активісти.

don 1 12

Зустріч почалася з вшанування хвилиною мовчання  пам’яті Героя України Володимира Рибака, депутата міськради м. Горлівка, що загинув від рук проросійських терористів.

Представники Громадянської мережі ОПОРА Денис Миронов та Олександр Подолян розказали присутнім про цілі і завдання моніторингу, критерії оцінки діяльності народних депутатів, розповіли про виявлені «проблемні місця» в роботі усіх мажоритарників Верховної Ради та представників Донецької області зокрема.

Денис Миронов: «На Національному форумі «Верховна Рада України. Підсумки екватора діяльності», що напередодні проходив у Києві, обговорювалося питання низької якості законопроектів, що зареєстровані депутатами. Не оминула ця проблема і парламентаріїв Донеччини - так, з усіх поданих народними обранцями проектів ( Юрій Солод - 20, Максим Єфімов - 29, Євгеній Гєллєр -5, Денис Омельянович -0 ) чинними актами стали усього 9 законодавчих ініціатив, співавтором котрих виступив лише Максим Єфімов».

У підсумку за результатами моніторингу ОПОРИ з лютого по жовтень 2016 року донецькі мажоритарники посіли 104-е (Денис Омельянович), 99-е (Євгеній Гєллєр), 87-е (Юрій Солод) та 22-е (Максим Єфімов) місця, а Донецька область виявилася останньою у Всеукраїнському рейтингу.

Народний депутат Максим Єфімов розповів про результати своєї роботи в парламенті та окрузі. «Для Краматорська зроблено немало, але іноді не вдається налагодити співпрацю з місцевою владою, бо на шляху реалізації масштабних проектів стають політичні амбіції,» -зазначив він.

У ході подальшої дискусії було обговорено доцільність підвищення мінімальної зарплати, можливість скасування депутатської недоторканості, проблеми і виклики, що постають перед Краматорськом та Донецьким регіоном в цілому.

Захід здійснювався  Громадянською мережею ОПОРА у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» (виконується Фондом Східна Європа).

За коментарями звертайтеся:

Олександр Подолян, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Донецькій  області
Тел. 066 429 97 36
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)