У Краматорську студентам розповіли, як дізнатися все про депутатів

Студентам Донбаської державної машинобудівної академії у Краматорську регіональні представники Громадянської мережі ОПОРА розповіли про інструменти парламентського моніторингу. Спілкування відбувалося в рамках інформаційного форуму «Інструменти парламентського моніторингу: як дізнатися все про свого депутата» 9 листопада.

07 11 kramatorsk

На заході представники ОПОРИ розповіли про інструменти для аналізу роботи парламенту, народних депутатів, парламентських комітетів та партій, а також презентували Портал для аналізу голосувань народних депутатів та фракцій Вони голосують для тебе. Такі інструменти дозволяють отримати набагато більше інформації про результати роботи депутатів, ніж містять їхні офіційні сторінки на сайті Верховної Ради, а також допомагають здійснювати власний аналіз за власними критеріями та потребами.

За словами регіонального представника Громадянської мережі ОПОРА Дениса Миронова, під час виступу вони не тільки ділились інформацією, але й отримали зворотній емоційний заряд. «Ми отримали великий позитивний заряд молодої енергії, а в якості оплати намагалися надати не тільки інформацію про їх суспільно-політичні можливості та напрацювання Програми РАДА, а й певний позив. На меті нашого виступу було показати студентам інший бік суспільно-політичного життя – бік їх можливостей і наших сподівань на них. І, звичайно ж, ми хотіли дати цим молодим людям віру в свої сили, що здатні перевернути світ, зробити його таким же гарним і повним надій та оптимізму як вони самі. Нехай не сьогодні й може навіть не завтра, але, безумовно, одного разу й дуже скоро», - зазначив він.

Громадянська мережа ОПОРА висловлює подяку особисто ректору ДДМА Віктору Ковальову за підтримку розвитку обізнаності студентів академії в основах громадсько-політичного життя країни.

Спеціальні гості заходу, платформа молодіжних ініціатив Краматорська «Вільна хата» та помічник-консультант народного депутата Максима Єфімова Ольга Ворощук, виступили з ініціативами об’єднання молоді навколо сучасних ідей та описом реальних можливостей для їх реалізації.

Інформаційний форум «Інструменти парламентського моніторингу: як дізнатися все про свого депутата» був організований Громадянською мережею ОПОРА у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» за фінансової підтримки Фонду Східна Європа. Інформаційна підтримка заходу в регіоні – від Донецької обласної організації «Комітет виборців України».

За коментарями звертайтеся:

Денис Миронов, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Донецькій області

тел. (050)326-79-52 , email  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)