Депутати Донеччини та звернення громадян. Чи є зворотній зв’язок?

З метою розуміння стадії налагодження діалогу між виборцями та народними обранцями Донеччини влітку Громадянська мережа ОПОРА прослідкувала за одним зі зверненням громадянина до парламентарів. Хто з дванадцяти депутатів регіону виявився відкритим до проблем мешканців та що відповів, а хто не спромігся надати відповідь – вашій увазі результати моніторингу цієї комунікації.

У ході інформаційно-просвітницького та моніторингового проекту, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа Громадянською мережею ОПОРА досліджується виконання з боку народних депутатів ЗУ "Про звернення громадян" та змістовність зворотного зв’язку до громадянина. З цією ціллю з боку одного з вимушено переміщених осіб, що переїхала на звільнену території Донеччини на початку червня  було направлено запит на усіх без виключення парламентарів – мажоритарників Донецької області з проханням у рамках своїх повноважень здійснити усі можливі заходи для прискорення приведення нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України, у першу чергу Постанови №509 від 01.10.2014 року, у відповідність із Законом. Питання на той час було дуже актуальне в першу чергу для тих же мешканців Донеччини, котры переселилися з тимчасово окупованої території.

Першим, хто надав відповідь був Олег Недава, представник депутатської фракції партії "Блок Петра Порошенка". Лист зареєстровано через шість днів після отримання звернення та вже на наступний день після затвердження відповідного положення КМУ, що безпосередньо стосується звернення. Вашій увазі текст відповіді.

21 11 don.PNG

Наступною надійшла інформація також від представника депутатської фракції партії "Блок Петра Порошенка" – Дмитра Лубінця. Відповіддю він констатував факт рішення проблеми, що виникла у переселенця, шляхом узгодження з боку Кабінету міністрів України відповідної Постанови, зазначивши проведені з його боку дії у цьому напрямку.

21 11 don2

За межами тридцятиденного терміну надійшла відповідь від члена фракwії Політичної партії "Опозиційний блок" у Верховній Раді України восьмого скликання Юрія Солода. Парламентар додатково надав роз’яснення щодо основних змін в нормативних актів, що цікавили заявника.

21 11 don3

Дещо іншим шляхом пішов колега Юрія Солода по фракції Сергій Матвієнков. Представник 57 виборчого округу скористався своїми правами на депутатське звернення та переслав листа в Міністерство соціальної політики України. Від останніх, в свою чергу, надійшла розширена відповідь щодо вирішення питання по суті. 

21 11 don4

На жаль, від решти представників Донеччини у Верховній Раді України зворотної відповіді на запити отримано не було.

За коментарями звертайтеся:

Денис Миронов, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Донецькій області

тел. (050)326-79-52 , email  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

 Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.