Початок 7-ї сесії: Івахів та Мартиняк – лідери голосувань у Раді з-поміж волинських мажоритарників

 

На початку сьомої сесії парламенту з-поміж волинських нардепів-мажоритарників найактивніше проявили себе у прийнятті рішень та участі у голосуваннях Сергій Мартиняк та Степан Івахів. Такими виявились результати моніторингу Громадянської мережі ОПОРА за період з 5 по 28 вересня 2017 року.

Верховна Рада України розпочала роботу 7-ї сесії у вересні 2017 р. Після повернення народних обранців з літніх «парламентських канікул» у Раді відбулося сім пленарних засідань. За сім днів роботи українського парламенту було прийнято лише три законопроекти: №6565/П «Про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції та прикордонних районах України»; №3491-д «Про освіту»; №7052 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів нерезидентів-інвесторів у цінні папери».

Найактивнішу участь у прийнятті відповідних законопроектів взяли народні депутати України Сергій Мартиняк – представник 20-го виборчого округу в парламенті, Степан Івахів – представник 21-го виборчого округу та Ігор Лапін – представник 22-го виборчого округу. Усі троє голосували «За» усі прийняті законопроекти. Народний депутат Ігор Гузь, який представляє у Раді 19-й виборчий округ, голосував «За» законопроекти №6565/П та №3491-д, натомість, за законопроект №7052 «Не голосував».

Щодо представниці 23-го виборчого округу в парламенті Ірини Констанкевич, то за законопроект №6565/П вона «Не голосувала», а під час розгляду інших двох проектів Законів депутат була «Відсутня». На офіційному сайті Верховної Ради України зазначено, що народний депутат була відсутня з невідомих причин 5 та 7 вересня, коли приймалися законопроекти, за даними письмової реєстрації; за даними електронної реєстрації теж була відсутня в другій половині дня 5 вересня та протягом дня 7 вересня 2017 р.

Таблиця 1. Голосування за законопроекти 7-ї сесії (за основу та в цілому)

Народні депутати

Законопроект

№6565/П

Законопроект

№3491-д

Законопроект

№7052

Ігор Гузь

За

За

Не голосував

Сергій Мартиняк

За

За

За

Степан Івахів

За

За

За

Ігор Лапін

За

За

За

Ірина Констанкевич

Не голосувала

Відсутня

Відсутня

*Інформацію взято з офіційного сайту Верховної Ради України

Громадянська мережа ОПОРА також проаналізувала участь народних депутатів з Волині в усіх голосуваннях, яких у вересні 2017 р. відбулось 933. За результатами моніторингу, найактивніше себе проявили за цим показником народні депутати Степан Івахів та Сергій Мартиняк. Показник їхньої участі в голосуваннях становить 100% та 99% відповідно. Натомість, нардеп Ігор Лапін голосував у 84,6% випадків, Ірина Констанкевич – у 61,4%, а Ігор Гузь – 54,3%.

Таблиця 2. Усі голосування волинських мажоритарників протягом вересня 2017 р.

Народні депутати

«Голосував»

«Не голосував»

«Відсутній»

Ігор Гузь

44

463

426

Сергій Мартиняк

32

892

9

Степан Івахів

29

904

0

Ігор Лапін

173

616

144

Ірина Констанкевич

72

501

360

*Інформацію взято з офіційного сайту Верховної Ради України

Моніторинг здійснюється ОПОРОЮ в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

 

За коментарями звертайтеся:

Катерина Шарпата, громадський консультант ОПОРИ у Волинській області

тел.: 098 278 82 90

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.