Діяльність волинських нардепів у окрузі: хто активний, а хто пасивний

Діяльність волинських нардепів у окрузі: хто активний, а хто пасивний

 

Наскільки активними є народні депутати, обрані до парламенту у одномандатних виборчих округах Волинської області, з’ясували представники Громадянської мережі ОПОРА. Моніторинг активності народних депутатів-мажоритарників з Волині проводився в рамках програми «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» у період з 1 лютого по 31 травня 2016 р.

За результатами аналізу ОПОРИ загалом народні депутати України Ігор Гузь (ВО № 19), Сергій Мартиняк (ВО № 20), Степан Івахів (ВО № 21) та Ігор Лапін (ВО № 22) за моніторинговий період здійснили 33 візити у свої виборчі округи з метою проведення зустрічей з виборцями, участі у робочих нарадах з представниками органів державної влади та органів місцевого самоврядування, участі у роботі сесій місцевих рад, проведення особистих прийомів громадян, участі у прес-конференціях чи телевізійних ефірах на місцевих телеканалах, а також проведення зустрічей з виборцями свого округу за межами округу.

Народний депутат України Ігор Гузь починаючи з 1 лютого 2016 р. здійснив 24 візити у свій виборчий округ. При цьому нардеп 41 раз зустрічався з виборцями та звітував про свою діяльність перед трудовими колективами підприємств, установ та організацій свого округу, 4 рази брав участь у роботі сесій місцевих рад, провів 7 робочих нарад та 3 особисті прийоми громадян, ще тричі ставав гостем телевізійних програм на місцевих телеканалах.

За чотири місяці роботи лише один візит у свій виборчий округ здійснив народний депутат України Степан Івахів. У березні 2016 р. в рамках своєї поїздки нардеп проводив зустрічі з виборцями у трьох населених пунктах свого округу. Під час відповідних зустрічей народний депутат, член депутатської групи «Воля народу» звітував про свою парламентську діяльність.

Стабільно двічі кожного місяця буває у своєму окрузі народний депутат України Ігор Лапін з метою проведення зустрічей з виборцями та звітування про свою роботу у Раді. За моніторинговий період депутат здійснив 8 візитів у округ. Зокрема, Ігор Лапін провів 5 зустрічей з виборцями, взяв участь у телевізійному ефірі на телеканалі «Нова Волинь», провів дві робочі наради з представниками влади, та двічі бував у зоні АТО у місцях розташування бійців з Луцька.

На відміну від своїх колег по парламенту, жодної активності у своєму виборчому окрузі не проявляв народний депутат України Сергій Мартиняк. Представник 20-го виборчого округу у Раді не провів жодної особистої зустрічі з виборцями чи робочих зустрічей з представниками місцевої влади, не проводив особистих прийомів громадян, не брав участі у роботі місцевих рад та у телеефірах на місцевих телеканалах.

Volyn dodaty6

Наголосимо, що представники Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області продовжують здійснювати моніторинг діяльності народних депутатів-мажоритарників у виборчих округах та у Верховній Раді України. За інформацією про активність народних депутатів (представників Волинської області у парламенті) можна постійно стежити на сайті ОПОРИ «РАДА»

За коментарями звертайтеся:

Катерина Шарпата, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
тел. (098) 278 82 90, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.