Звіт щодо діяльності народного депутата України Рибака Івана Петровича у виборчому окрузі №202 за період з 1 жовтня по 31 жовтня 2015 року

Звіт щодо діяльності народного депутата України Рибака Івана Петровича у виборчому окрузі №202 за період з 1 жовтня по 31 жовтня 2015 року

 

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

Протягом жовтня 2015 року народний депутат України Іван Рибак, який представляє у Верховній Раді виборчий округ №202 (Вижницький, Кіцманський, Путильський та частина Сторожинецького районів), провів два прийоми громадян: один у Вижниці і один у Кіцмані. Окрім того, депутат відвідував заходи в районах Чернівецької області, що входять до складу округу №202: Буковинський студентський форум, меморіальний футбольний турнір в Путилі; у селищі Берегомет взяв участь у "Форумі трудових колективів лісогосподарської галузі регіону". Вкотре поза увагою народного депутата виявилась Сторожинеччина, хоча, як повідомив помічник народного депутата Вадим Щорчук, коли необхідно депутат може виїхати туди та прийняти громадян.

Інформація про особисту активність народного депутата України була отримана у громадських приймальнях Івана Рибака та з особистої сторінки в соціальній мережі Facebook.

Таблиця 1:  Особиста активність народного депутата України Рибака Івана Петровича у виборчому окрузі №202 у період з 1 жовтня по 31 жовтня 2015 р.

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст Джерело даних
1 13.10 Вижниця Прийом громадян Мешканці Вижницького району Провів зустріч з громадянами, обговорили проблематику (оформлення субсидій, соціальні питання), отримав звернення громадян Громадська приймальня народного депутата у місті Вижниця
2 21.10 Кіцмань Прийом громадян Мешканці Кіцманського району Провів зустріч з громадянами, обговорили проблематику (оформлення субсидій, соціальні питання), отримав звернення громадян Громадська приймальня народного депутата у місті Вижниця
3. 16.10 Вижниця Участь у заходах Мешканці Вижницького району, учасники заходів У м.Вижниця відзначення 110- річниці Коледжу прикладного мистецтва ім.В.Ю.Шкрібляка. У селищі Берегомет взяв участь у "Форумі трудових колективів лісогосподарської галузі регіону", та у Буковинському форумі студентської молоді. ФБ сторінка народного депутата
4. 18.10 Путила Участь у заходах Мешканці Путильського району, учасники чемпіонату

У Путилі пройшов 2-й турнір пам'яті видатного футболіста ФК "Динамо Київ" Андрія Гусіна.

ФБ сторінка народного депутата

Аналіз роботи приймальні депутата на окрузі

У народного депутата України Івана Рибака існує чотири приймальні: в містах Кіцмань, Вижниця та Путила приймальні працюють на постійній основі; в Сторожинці – за потребою.

Приймальня, що розташована в Кіцманській районній раді (кабінет 33) у центрі міста Кіцмань, працює щосереди (раніше щопонеділка) з 11:00 до 15:00. Там приймає помічниця народного депутата Оксана Дмитрів, яка приймає людей та отримує звернення громадян за телефоном. Найбільше людей турбують питання надання матеріальної допомоги, земельні та соціальні питання.

У Вижниці приймальня працює щодня у приміщенні Вижницької районної ради з 9 до 18:00. За словами помічника народного депутата Миколи Додяка, найбільше питань стосуються матеріальної допомоги. У Путилі прийом громадян відбувається у методичному кабінеті відділу освіти щовівторка з 11 до 15:00. За період, що розглядається, переважна більшість питань стосувалася матеріальної допомоги та виділення коштів на лікування тощо.

У Сторожинці приймальня народного депутата розташована так само у приміщенні Сторожинецької районної ради. Там розміщена інформаційна дошка, але без жодних контактних даних, часу та днів прийому. За словами помічника народного депутата Вадима Щорчука,  Іван Рибак приїздить туди у випадку потреби щоп’ятниці з 11 до 15:00.

Загальна кількість отриманих звернень у приймальнях – 41. Переважно звернення стосуються вирішення питань особистого характеру; прохання надати матеріальну допомогу, допомогу на лікування, допомогу учасникам АТО (видача земельних ділянок, допомога в лікуванні та реабілітації, матеріальна допомога), сприяння у розслідуванні справ, які ведуться органами УМВС та прокуратурою, щодо надання житла інвалідам війни.

Протягом жовтня 2015 року, після прийому громадян та роботи приймалень Іван Рибак подав 35 депутатських звернень.

Подання депутатом законодавчих ініціатив та запитів, пов’язаних із місцевими проблемами та інтересами

Протягом жовтня 2015 року депутат подав сім законопроектів та два депутатських запити. Зокрема, 7 жовтня депутатом зареєстровано у співавторстві законопроект про засади запровадження енергоефективного освітлення в Україні. Того ж дня зареєстровано інший законопроект, що стосується внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів. 9 жовтня реєструється законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення відповідальності за несанкціонований продаж спиртних напоїв); 13 жовтня – авторський законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України, які регулюють відносини, пов'язані з одержанням документів дозвільного характеру (щодо спеціального водокористування); 26 жовтня – законопроект у співавторстві щодо змін до Податкового кодексу України щодо податкової лібералізації;  28 жовтня – в співавторстві законопроект щодо внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони тваринного світу та боротьби з браконьєрством) і 29 жовтня – так само у співавторстві подано законопроект про внесення змін до Закону України "Про відходи" (щодо вдосконалення державного регулювання поводження з відходами).

Вказані законодавчі ініціативи перегукуються з виборчою програмою кандидата у розрізі його обіцянок «Розвиток малого і середнього підприємництва, скорочення кількості дозвільних процедур та документів для ведення бізнесу, зменшення податкового навантаження на підприємців, впровадження податкового стимулювання роботодавців» та «Використання природних можливостей та стимулювання місцевих жителів до розвитку «зеленого туризму».  

Що стосується депутатських запитів, то відповідно до даних сайту Верховної Ради України, народний депутат Іван Рибак подавав два запити до Кабміну (Депутатський запит щодо виділення з Державного бюджету України коштів для фінансування реконструкції очисних споруд в місті Вижниця Чернівецької області, написаний за зверненням голови Вижницької районної ради, Депутатський запит щодо необхідності вжиття невідкладних заходів з продовження фінансування будівництва двох мостів у селі Розтоки Путильського району Чернівецької області та автомобільної дороги між ними, написаний за зверненням голови Путильської РДА). Чотири аналогічних запити надіслані міністерствам (фінансів, екології, інфраструктури) та два таких же до голови Чернівецької ОДА.

Звітування депутата, інформування виборців про його діяльність

Протягом жовтня Іван Рибак інформував про свою діяльність під час особистих зустрічей з виборцями, через власну сторінку в соціальній мережі Facebook та місцеві засоби масової інформації. Однак розлогого звіту щодо проробленої роботи зафіксовано не було.

Активність депутата у соціальних мережах та на власній інтернет-сторінці

Народний депутат Іван Рибак дедалі частіше використовує Facebook-сторінку. Депутат вже має близько 2000 друзів і двічі-тричі на тиждень публікує інформацію чи ділиться новинами, закликає до обговорення своїх підписників (128) та читачів.

Так, 11 жовтня Іван Рибак обговорює теракти в Анкарі, перепостивши інформацію Богдана Яременка. 12 жовтня розповідає про відвідини матчу «Україна – Іспанія». 16 жовтня інформує про візит до округу, про розмову з мешканцями Вижниччини щодо досягнень та проблем. Зазначає, що «найголовніше, що на усіх заходах в учасників не згасала іскра прагнення спільними зусиллями змінювати ситуацію на краще». Так само про візит до округу (Путильський район) інформує через Фейсбук вже 18 жовтня (відвідини другого турніру пам'яті видатного футболіста ФК "Динамо Київ" Андрія Гусіна).  

19 жовтня Іван Рибак повідомив про довгоочікуваний ремонт дороги у м. Вашківці; 22 жовтня депутат закликав до обговорення законодавчої ініціативи щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів, але ніхто не приєднався до обговорення. 27 жовтня Іван Рибак зауважив на тому, що голосувати мають ті, хто платить податки в громаді, наводячи приклад Данії. 30 жовтня народний депутат поінформував ФБ-спільноту про участь у виїзному засіданні комітету ВР з питань екологічної політики за участю голови представництва ЄС в Україні Яна Томбінського, під час якого було запущено першу установку з утилізації забрудненої радіонуклідами деревини у Чорнобильській зоні.  

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

Про діяльність народного депутата Івана Рибака місцеві ЗМІ інформують мало. У жовтні 2015 року тільки два місцевих ЗМІ (сайт «Чернівецький промінь» та сайт/газета «Погляд») згадали про народного депутата. І якщо на «Чернівецькому промені» йшлось про ініціативи нардепа, то в «Погляді» говорилось про те, що депутат отримав компенсацію за житло, незважаючи на задекларовані мільйони в декларації. Також про Івана Рибака інформували офіційні ресурси Путильської райради та Вижницької РДА.

Таблиця 2.  Висвітлення місцевими ЗМІ роботи народного депутата України Рибака Івана Петровича представника виборчого округу №202 у період з 1 жовтня по 31 жовтня 2015 р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
1 15.10 Сайт Вижницької РДА У Вижниці відзначили 110-ту річницю створення Вижницького коледжу прикладного мистецтва імені Василя Шкрібляка Стаття про  урочистості з нагоди 110-ї річниці заснування Вижницького коледжу прикладного мистецтва Нейтрально-позитивне Про  участь депутата в урочистостях з нагоди 110-ї річниці заснування Вижницького коледжу прикладного мистецтва

 

http://vnrda.gov.ua/index.php/2-uncategorised/4370-u-vyzhnytsi-vidznachyly-110-tu-richnytsiu-stvorennia-vyzhnytskoho-koledzhu-prykladnoho-mystetstva-imeni-vasylia-shkribliaka

2 16.10 Чернівецький промінь

 

Кабмін вставляє палиці в колеса лісгоспам Буковини - нардеп

Стаття про діяльність депутата в парламенті, про підтриману ним ініціативу щодо мораторію на вирубку лісу і як тепер працюватимуть ЛЗ підприємства краю + коментар депутата

Нейтрально-позитивне Як повідомив на сесії Чернівецької обласної ради народний депутат України Іван Рибак, після прийняття закону №1362 «Про мораторій на вивезення круглого лісу» Кабінету міністрів було доручено розробити порядок видачі сертифікатів походження лісоматеріалів для того, щоб підприємства, зокрема буковинські, могли безперешкодно продовжувати свою роботу – зокрема переробляти сировину та експортувати її.

http://promin.cv.ua/2015/10/16/kabmin-vstavliaie-palytsi-v-kolesa-lishospam-bukovyny-nardep.html

3  19.10 Громади

 

В Путилі вдруге провели Меморіальний турнір видатного українського футболіста Андрія Гусіна 
Інформація про участь депутата  в заході Нейтрально-позитивне  Вшанувати пам’ять гравця Київського «Динамо» та національної збірної України з футболу Андрія Гусіна прийшов народний депутат Іван Рибак

 http://gromady.cv.ua/pt/rada/41/news/49273/

4 19.10/23.10 Погляд Народні обранці від Буковини справно беруть гроші для проживання у столиці Про те, що депутат брав гроші за житло  критичне  Народні обранці від Буковини справно беруть гроші для проживання у столиці. Днями було оприлюднено перелік «найменш забезпечених» нардепів, які не гребують отримувати щомісяця по 15 тисяч гривень на оренду житла. З-поміж цих достойників традиційно є народні обранці від Буковини – Максим Бурбак, Михайло Гаврилюк, Богдан Онуфрик, Іван Рибак, Григорій Тіміш та Микола Федорук.

http://vidido.ua/index.php/pogliad/article/bukovins_ki_deputati_zhivut_u_kievi_za_rahunok_derzhavi/

http://vidido.ua/index.php/pogliad/article/narodni_obranci_vid_bukovini_spravno_berut_groshi_dlja_prozhivannja_u_stoli/

5 22.10 Чернівецький промінь

 

Рибак підготував законопроект, що дозволить знизити вартість автомобілів
Інформація про законодавчу ініціативу народного депутата нейтральне  Народний депутат Іван Рибак у співавторстві з іншими парламентарями розробили законопроект щодо розвитку ринку вживаних автомобілів.

http://promin.cv.ua/2015/10/22/rybak-pidhotuvav-zakonoproekt-shcho-dozvolyt-znyzyty-vartist-avtomobiliv.html

Висновок

Протягом жовтня 2015 року народний депутат 202 виборчого округу Іван Рибак подав  сім законопроектів та два депутатських запити, що частково відповідають задекларованим у передвиборчій програмі засадам та інтересам громад виборчого округу. Варто зауважити, що законодавча активність народного депутата у порівнянні з попередніми місяцями суттєво покращилась. Також, народний депутат здійснив два особистих прийоми громадян та розглянув 40 письмових звернень щодо матеріальної допомоги, допомоги на лікування, соціальних питань та проблем учасників АТО. Протягом жовтня народний депутат інформував про свою діяльність на зустрічах з виборцями та через власну сторінку в соціальній мережі Facebook.