Звіт щодо діяльності народного депутата України Безбаха Якова Яковича у виборчому окрузі №24 за період з 1 по 31 жовтня 2015 року

Звіт щодо діяльності народного депутата України Безбаха Якова Яковича у виборчому окрузі №24 за період з 1 по 31 жовтня 2015 року

 

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

Народний депутат Яків Безбах, як і в попередні звітні періоди, вирізняється невеликою, але стабільною активністю в окрузі. Зокрема, у жовтні було проведено: особистий прийом виборців, Святкування Дня міста та громадські слухання по перейменуванню міста Дніпропетровськ.

Таблиця 1: Особиста активність народного депутата України Безбаха Якова Яковича у виборчому окрузі №24 у період з 1.09. по 30.09.2015р.

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст Джерело даних
1 2.09. Індустріальна районна рада Громадські слухання щодо перейменування м. Дніпропетровськ ОВО №24, мешканці міста Обговорення щодо доцільності перейменування міста. Яків Безбах виступає за збереження назви «Дніпропетровськ», пенсіонери його активно підтримують  
2 12.09. ПК «Металург» Святкування Дня міста Мешканці міста, виборці ОВО №24 Святковий концерт до Дня Міста («Бест сіті»)  
3 11.09.

вул. Косіора, 27К

т.(0562) 35–89–07

особистий прийом виборці    

Аналіз роботи приймальні депутата на окрузі

Громадська приймальня працює за графіком, оприлюдненим на офіційному сайті Якова Безбаха. Враховуючи, що Яків Безбах мешкає в Дніпропетровську, він намагається якомога частіше бути присутнім та відвідувати свої громадські приймальні. Помічники народного депутата ввічливо та компетентно відповідають на усі запитання, відповідально ставляться до покладених обов’язків.

Подання депутатом законодавчих ініціатив та запитів, пов’язаних із місцевими проблемами та інтересами

За звітний період Яків Безбах подав 6 законопроектів та ряд депутатських запитів до Міністерства внутрішніх справ, Кабінету Міністрів, Генеральної прокуратури та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини стосовно окремого звернення громадянина про довготривале невиконання судового рішення.Також депутат взяв участь в іншому колективному депутатському запиті стосовно екологічної безпеки України в цілому та проведення певних реорганізаційних дій з боку Міністерства екології в Україні щодо підприємств, пов’язаних з переробкою радіоактивних відходів, які знаходяться у зоні відчуження.

Звітування депутата, інформування виборців про його діяльність

У жовтні можна відзначити звітування щодо звернень громадян, яке депутат оприлюднив на власній сторінці у соціальній мережі. Крім того, було опубліковано відповіді на депутатські запити за зверненнями мешканців виборчого округу та інші відповіді, надані відомствами Дніпропетровської обласної та міської адміністрацій.

Активність депутата в соціальних мережах та на власній інтернет-сторінці

У жовтні місяці Яків Безбах опублікував на власному сайті вітальні листівки з професійними святами та вітання з днем народження. Також постійно публікується парламентська інформація та новини у соціальній мережі Facebook, де у жовтні розміщено 33 публікації, часто під ними розгортаються дискусії.

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

У жовтні місяці місцеві ЗМІ активно висвітлювали події та новини навколо кандидатів, які балотувались на посади депутатів до обласних рад, місцевих рад та на посаду міського голови. У результаті персона Якова Безбаха була практично поза увагою в місцевих ЗМІ. Лише на інтернет-ресурсі міської газети «Дніпропетровськ вечірній» було висвітлено одну статтю та декілька рядків від імені депутата на підтримку Олександра Вілкула (http://dv-gazeta.info/dneprnews/kak-dnepropetrovsk-budet-zhit-pod-rukovodstvom-mera-vilkula.html).

Висновок

Громадська приймальня народного депутата Якова Безбаха продовжує працювати у звичайному режимі. Прийом громадян відбувається за графіком, помічники свою роботу виконують професійно і ставляться до покладених обов’язків відповідально. Діяльність народного депутата постійно висвітлюється як на власній сторінці, так і на сторінках соціальних мереж. Окремо слід зазначити, що народний депутат ретельно опрацьовує громадські звернення та проводить постійний контроль за перебігом їх виконання.