Звіт щодо активності народного депутата України Левченка Юрія Володимировича у виборчому окрузі №223 за період з 1 по 30 вересня

Звіт щодо активності народного депутата України Левченка Юрія Володимировича у виборчому окрузі №223 за період з 1 по 30 вересня

 

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

Особиста активність Юрія Левченка у виборчому окрузі є високою. Вона проявляється у двох виглядах: особистому прийомі мешканців та зустрічей із громадами Шевченківського району. У першому випадку народний депутат намагається приділити більше уваги тим громадянам, чиї звернення виявилися найбільш значними та проблемними, де потрібна посилена участь не лише помічників, але й самого народного депутата.

У свою чергу під час зустрічей з громадами у різних мікрорайонах Шевченківського району, Юрій Левченко звітує про свою діяльність у ВРУ, про кількість та тематику законопроектів, запитів, звернень. На такі зустрічі приходить значна кількість громадян, відбувається жваві дискусії та обговорення.

Подання депутатом законодавчих ініціатив та запитів, пов’язаних із місцевими проблемами та інтересами.

За звітний період народним депутатом Юрієм Левченком було подано 2 законопроекти про внесення змін до Законів України. Перший з них стосується забезпечення прав народних депутатів України на проведення особистого прийому осіб, взятих під варту, а другий вносить деякі зміни до закону "Про захист прав споживачів" щодо обов'язкового маркування товарів, які походять з країни-агресора або тимчасово окупованих територій.

Також Юрієм Левченком було здійснено 4 запити. 3 з них були однакового змісту: «Депутатський запит щодо ліквідації причин забруднення, проведення невідкладних профілактичних заходів та інформування населення стосовно екологічної безпеки мешканців міста Києва та інших міст України» та адресовані Державні службі України з надзвичайних ситуацій, Київський міській державній адміністрації та Міністерству екології та природних ресурсів України. Ще один депутатський запит «щодо вжиття заходів реагування на факти нецільового використання органами місцевого самоврядування та виконавчої влади приміщень комунальної власності міста Києва, що призводить до недоступності дитячих дошкільних закладів для переважної більшості київських сімей» також був направлений до Київської міської державної адміністрації. Таким чином можна стверджувати, що у своїй парламентській діяльності Юрій Левченко значною мірою враховує інтереси мешканців свого виборчого округу.

Звітування депутата, інформування виборців про його діяльність

Юрій Левченко активно інформує виборців про свою депутатську діяльність шляхом відкритих зустрічей з громадянами у різних частинах Шевченківського району столиці. Мешканці здебільшого розпитують про соціальні ініціативи депутата та його участь у вирішенні проблем округу.

Активність депутата у соціальних мережах та на власній інтернет-сторінці

У Юрія Левченка немає власного сайту, проте є сторінки у Вконтакте та Facebook, де депутат зазвичай пише про головні, на його думку, події чи власні законопроекти.

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

ЗМІ доволі регулярно висвітлюють діяльність Юрія Левченка в парламенті, зокрема публікують коментарі щодо законопроектів чи важливих подій. Ці статті не є досить великими за змістом, проте розкривають позицію депутата з того чи іншого приводу.

Більшість повідомлень про Левченка мають нейтральний характер. Слід відзначити, що депутат як один з лідерів ВО «Свобода» щомісяця по декілька разів є присутнім на ефірах чи ток-шоу на телебаченні.

Таблиця 1:  Висвітлення місцевими ЗМІ роботинародного депутата України Левченка Юрія Володимировича представника виборчого округу №223 у період з 1 по 30 вересня 2015 р.

 

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
  1 вересня 5 телеканал Події під верховною радою є запланованою провокацією – Левченко Позиція депутата щодо події Нейтральне Юрій Левченко дає власну оцінку подіям, що мали місце під ВРУ 31 серпня http://goo.gl/qw7a0J
  2 вересня ZIK Сутичка під парламентом була спланованою провокацією влади, – Левченко Коментар депутата   Нейтральне Юрій Левченко коментує подію що відбулась під ВРУ напередодні http://goo.gl/UfDVBX
  15 вересня 112 телеканал Юрий Левченко, Алексей Мушак и Евгений Балицкий в «Чистой политике» Ефір за участю депутата Нейтральне Депутат разом з колегами в ефірі телеканалу 112 обговорив питання ефективності коаліції, дієздатності ВРУ, роботу Кабміну тощо http://goo.gl/YEDt4Y
  17 вересня Вголос Сьогодні депутати проголосували за фінансову кабалу до 2041 року – Левченко Коментар депутата щодо закону Нейтральне Депутат коментує прийняття Верховною Радою проекту закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання. http://goo.gl/9ckw3a
  27 вересня 112 телеканал Юрій Левченко - гість ток-шоу "Люди. Hard Talk. LIVE". Ефір за участю депутата Нейтральне Депутат взяв участь в ток-шоу, розповів про власну та партійну позицію щодо різних питань http://goo.gl/qiAzoj

Висновок

Діяльність Юрія Левченка на виборчому окрузі є достатньо ефективною. Активно працює приймальня народного депутата, яка реєструє та реагує на звернення мешканців. Народний депутат також особисто працює з виборцями, зокрема  організовує відкриті зустрічі, де звітує, та проводить прийом громадян, приділяючи цьому значну кількість часу.

Не можна не відзначити і законодавчу активність депутата, яка значною мірою спрямована на вирішення проблем округу, а також міста Києва загалом. Проте недоліком діяльності депутата є незначна активність останнім часом у соціальних мережах, а також відсутність особистого сайту.