Хто з мажоритарників Полтавщини прогулював засідання ВР у вересні

Лише четверо мажоритарників Полтавщини мають відмінні показники у відвідуванні.. Такі результати аналізу Громадянської мережі ОПОРА відвідуваності пленарних засідань Верховної Ради України восьми народних депутатів-мажоритарників з Полтавщини протягом вересня 2017 року.

Громадянська мережа ОПОРА вирішила перевірити, наскільки серйозно народні обранці відносяться до своєї роботи та відвідують пленарні засідання ВР. Відповідно до статті 6 Закону Україні «Про статус народного депутата», народний депутат у порядку, встановленому законом бере участь у засіданнях Верховної Ради України. Як показав моніторинг, половина парламентарів мають проблеми з відвідуваністю.

Так, лише четверо депутатів були присутні на всіх 11 пленарних засідань як за письмовою, так і за електронною реєстраціями: Костянтин Іщейкін (ВО 148, член депутатської фракції партія «Блок Петра Порошенко «Солідарність»), Олег Кулініч (ВО 147, член депутатської групи партія «Відродження»), Андрій Река (149 ВО, Член депутатської фракції політичної партії «Народний Фронт») та Юрій Шаповалов (146 ВО, член депутатської групи партія «Відродження»). Варто відзначити, що протягом усієї минулої сесії саме ці четверо демонстрували показову присутність на пленарних засіданнях ВР. Однак, й аутсайдер за відвідуваністю серед полтавських мажоритарників залишився той самий – Костянтин Жеваго. При цьому дані електронної та письмової реєстрації здебільшого у парламентаря суттєво різняться.

П`яте місце за відвідуваністю посів Юрій Бублик (ВО 145, позафракційний). Він пропустив одне засідання за письмовою та електронною реєстрацією без поважної причини. Наступним йде Сергій Каплін (ВО 144, член депутатської фракції партія «Блок Петра Порошенко «Солідарність»), в якого за електронною реєстрацією шість пропущених засідань без поважної причини, а присутнім він був п`ять разів. Натомість, за письмовою реєстрацією він був відсутнім два рази, а присутнім – дев`ять.

Наступний народний депутат Руслан Богдан (151 ВО, член депутатської фракції політичної партії «ВО «Батьківщина»), в якого за електронною реєстрацією пропущено без поважних причин одне засідання, проте за письмовою його не було на п`яти.

В аутсайдерах серед депутатів-мажоритарників Полтавщини традиційно Костянтин Жеваго (ВО 150, позафракційний), показники якого дуже різняться. Адже за показниками електронної реєстрації він був присутнім на семи пленарних засіданнях. Проте письмова реєстрація нам демонструє 11 пропусків пленарних засідань.

Моніторинг здійснюється Громадянською мережею ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

За коментарями звертайтеся:

Дар`я Черкашина, громадська консультантка ОПОРИ в Полтавській області

тел.: 099 674 45 65

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.