Як черкаські мажоритарники працювали в парламенті у вересні

За перший місяць роботи сьомої сесії восьмого скликання Верховної Ради черкаські мажоритарники всі разом зареєстрували 13 законопроектів. Експерти Громадянської мережі ОПОРА проаналізували особистий внесок та інші кількісні показники роботи кожного з них.

Позафракційний Олег Петренко (194 ОВО) у вересні, згідно з даними письмової реєстрації, був присутнім на всіх одинадцятьох засіданнях парламенту. За допомогою електронної системи депутат не реєструвався жодного разу. У співавторстві з колегами нардеп зареєстрував два законопроекти: 7105 “Про внесення змін до Закону України "Про військово-цивільні адміністрації" (щодо належного утримання пунктів пропуску через державний кордон України та контрольних пунктів в'їзду-виїзду)” та 7106 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення охорони державного кордону України”. Також Олег Петренко надіслав три депутатських запити, один з яких стосувався проблем його округу. Цього місяця депутат у парламенті не виступав. Щодо безпосередньої участі у голосуваннях, то відповідно до даних сервісу “Вони голосують для тебе” Олег Петренко у вересні переважно голосував “За”,  112 із 226 разів.

3 10 2017 Petrenko

Член депутатської групи “Партія “Відродження” Володимир Зубик (ОВО 195) за перший місяць роботи сьомої сесії не зареєстрував жодного законопроекту, не подавав депутатських запитів та не виступав у парламенті. Згідно з даними електронної реєстрації він був присутній на всіх засіданнях. А відповідно до відомостей письмової реєстрації, пропустив сім з одинадцяти засідань. Також депутат впродовж вересня не голосував, або ж був відсутній.

3 10 2017 Zubyk

Член депутатської групи “Партія “Відродження” Геннадій Бобов (ОВО 196) також не зареєстрував жодного законопроекту, не подавав депутатських запитів та не виступав у парламенті. Згідно з даними електронної реєстрації був присутній на всіх засіданнях, а за письмовою реєстрацією – лише на одному. Також він не брав участь у голосуваннях, або був відсутній.

3 10 2017 Bobov

Позафракційний Владислав Голуб (ОВО 197) у зв’язку з відрядженням пропустив 4 засідання парламенту. Впродовж вересня він подав три депутатські запити та не виступав у Верховній Раді. Став співавтором трьох законопроектів: 7008 “Про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо надання стипендії для навчання осіб в провідних навчальних закладах світу та подальшого вступу на державну службу”, 7009  “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо професійного навчання державних службовців” та 7129 “Про забезпечення прозорості та законності комунікації з суб'єктами владних повноважень”. Депутат був відсутнім під час 54 голосувань, жодного разу не голосував “проти”.

3 10 2017 Golub

Член депутатської фракції партії “Блок Петра Порошенка” Сергій Рудик (ОВО 198) згідно з даними письмової реєстрації був присутнім на всіх вересневих засіданнях Верховної Ради, а за даними електронної системи був відсутній на шістьох. Подав чотири депутатські запити, котрі стосуються питань округу. Ще один запит подав у співавторстві з колегами. Став співавтором шістьох зареєстрованих законопроектів, зокрема 7049  “Про внесення змін до деяких законів України (щодо запобігання корупції окремими суб'єктами виборчого процесу)” та 7128 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою захисту майнових прав осіб, які придбали квартири та нежитлові приміщення в об'єктах незавершеного будівництва”. Депутат двічі виступав у парламенті та переважно не голосував.

3 10 2017 Rudyk

Член депутатської групи “Партія “Відродження” Валентин Ничипоренко (ОВО 199)  не зареєстрував жодного законопроекту, не подавав депутатських запитів та не виступав у парламенті. Згідно з даними електронної реєстрації був відсутній на семи засіданнях Верховної Ради, а за письмовою реєстрацією – на п’яти. Під час голосувань був переважно відсутній.

3 10 2017 Nychuporenko

Ще один представник депутатської групи “Партія “Відродження” Антон Яценко (ОВО 200) згідно з даними електронної реєстрації пропустив одне засідання Верховної Ради, а письмової – 4. Він подав три депутатські запити та тричі виступав у парламенті. Зареєстрував два законопроекти: 7031-2 “Про внесення зміни до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України щодо продовження експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг” та 7135  “Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" (щодо забезпечення фінансування лікування важкохворих громадян)”. Переважно не голосував.

3 10 2017 Iacenko

Моніторинг здійснюється Громадянською мережею ОПОРА  в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

За коментарями звертайтеся:

Захар Колісніченко, громадський консультант ОПОРИ в Черкаській області

тел.: 0934212840

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.