Звіт щодо активності народного депутата України Левченка Юрія Володимировича у виборчому окрузі №223 за період з 1 жовтня по 7 листопада

Звіт щодо активності народного депутата України Левченка Юрія Володимировича у виборчому окрузі №223 за період з 1 жовтня по 7 листопада

 

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

За звітний період, особиста активність народного депутата Юрія Левченка в окрузі була досить високою. Вона проявлялася здебільшого через особисті зустрічі з виборцями. Окрім того, у вересні 2015 р. народний обранець звітував перед виборцями про свою роботу у стінах парламенту, зокрема про подані законопроекти, а також розповідав про звернення громадян та результати їхнього розгляду.

Як народний депутат вирішує проблеми свого округу?

За звітний період народним депутатом Юрієм Левченком було подано 3 законопроекти. Перший з них має на меті внесення змін до Закону України «Про місцеві вибори» щодо підвищення рівня інформованості виборців, зокрема доповнює закон положенням, згідно з яким відповідна територіальна виборча комісія має забезпечити виготовлення та розміщення інформаційних плакатів партій та кандидатів. Другий проект закону, що був зареєстрований народними депутатом 1 жовтня 2015 року, має на меті доповнити ЗУ «Про Регламент Верховної Ради України» положенням щодо добровільного зняття депутатської недоторканності. 2 жовтня народним депутатом був зареєстрований ще один законопроект, який забороняє імпорт товарів, отриманих (вироблених) на митній території держави-агресора.

Також Юрієм Левченком було здійснено 7 запитів. Три з них були адресовані Голові ВРУ, Генеральному прокурору України та Голові комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності і стосувалися негайного звільнення прокурора Кузовкіна О. В.

Два інші депутатські запити були направлені Міністру Внутрішніх справ України та Генеральному Прокурору України. У запитах народний обранець наголошував на важливості розслідування та притягнення до відповідальність осіб, що здійснювали підкуп виборців на території 116-118 округів на виборах депутатів Київської міської ради.

У свою чергу ще два запити були адресовані Голові КМДА Кличку В. В. та голові Державної архітектурно-будівельної інспекції України Кудрявцеву В. В. У запитах, Юрій Левченко вимагав захистити права та інтереси мешканців індивідуальних житлових будинків Дарницького району міста Києва при будівництві ПАТ "ХК "Київміськбуд" багатоквартирного житлового будинку між вулицею Вірменською, 8/127 та Харківським шосе, 244, що відбувається з грубим порушенням норм містобудування та благоустрою.

Нагадуємо, що всього на рахунку народного обранця  135 законопроектів та 58 запитів.

Звітування депутата, інформування виборців про його

Юрій Левченко активно інформує виборців про свою депутатську діяльність шляхом відкритих зустрічей з громадянами у різних частинах Шевченківського району столиці. Мешканці здебільшого розпитують про соціальні ініціативи депутата та його участь у вирішенні проблем округу.

Активність депутата у соціальних мережах та на власній інтернет-сторінці

У Юрія Левченка немає власного сайту, проте є сторінки у Вконтакте та Facebook, де депутат зазвичай пише про головні, на його думку, події чи власні законопроекти. За звітний період, кількість таких публікацій була незначною.

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

ЗМІ доволі регулярно висвітлюють діяльність Юрія Левченка в парламенті, зокрема публікують його коментарі щодо законопроектів чи подій. Ці статті не є досить великими за змістом, проте розкривають позицію депутата з того чи іншого приводу.

Більшість повідомлень про Ю. Левченка мають нейтральний характер. Слід відзначити, що даний депутат як один з лідерів ВО «Свобода» щомісяця по декілька разів є присутнім на ефірах чи ток-шоу на телебаченні.

Таблиця 1:  Висвітлення місцевими ЗМІ роботинародного депутата України Левченка Юрія Володимировича у місцевих ЗМІ виборчого округу №223 у період з 1 жовтня по 7 листопада 2015 р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
  2 жовтня Обозреватель Раде предложили ввести эмбарго на товары из России Інформація про законодавчу активність депутата Нейтральне У статті подана інформація щодо законопроекту Юрія Левченка, який має на меті введення ембарго на постачання в Україну продуктів з Росії. http://goo.gl/0as59W
  5 жовтня 112 канал Костянтин Матейченко, Євген Рибчинський та Юрій Левченко в програмі "Чиста політика" Ефір за участю депутата Нейтральне Ю. Левченко разом з колегами говорили про ймовірність зняття депутатської недоторканності, про санкції ЄС проти народного депутата Клюєва, про результат зустрічі "нормандської четвірки", про ймовірність проведення виборів на окупованих територіях. А також про причини та можливі наслідки блокади анексованого Криму. http://goo.gl/gW0shi
  13 жовтня 112 канал Юрій Левченко та Віктор Кривенко у програмі "Руно LIVE" Ефір за участю депутата Нейтральне Народні депутати України Юрій Левченко і Віктор Кривенко. Говорили про розслідування катастрофи малазійського "Боїнга" і про те, чи будуть покарані винні у цій трагедії. Також торкнулися теми розслідування подій на Євромайдані. http://goo.gl/nsrMgK
  3 листопада Голос України Парламент встановив виплати добровольцям і волонтерам у разі їх каліцтва та родинам заглиблих Коментар депутата щодо закону Нейтральне Юрій Левченко поділився своєю закону про внесення змін до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо виплати одноразової грошової допомоги волонтерам, добровольцям. http://goo.gl/lO9DK8
  4 листопада facenews Депутаты об аресте Корбана: А где же задержание Бойко, Бакулина, Ефремова? Коментар депутата щодо події Нейтральне Нардеп Юрій Левченко висловив власну позицію щодо арешту Геннадія Корбана. http://goo.gl/3GfGxX

Висновок

За звітний період, особиста активність народного депутата Юрія Левченка в окрузі була досить високою. Активно працює приймальня народного депутата, яка реєструє та реагує на звернення мешканців. Народний депутат також особисто працює з виборцями, зокрема  організовує відкриті зустрічі, де розповідає про власні ініціативи та реагування на звернення виборців.

Не можна не відзначити і законодавчу активність депутата, яка значною мірою спрямована на вирішення проблем округу, а також міста Києва загалом. Проте недоліком діяльності депутата є незначна активність останнім часом у соціальних мережах, а також відсутність особистого сайту.