Резюме. Одеська область. Жовтень 2015 року

Резюме. Одеська область. Жовтень 2015 року

Громадянська мережа ОПОРА продовжує інформувати Вас про результати спостереження за діяльністю депутатів-мажоритарників у своїх округах. Основну увагу спостерігачі ОПОРИ зосереджують на діяльності депутата на окрузі, роботі з виборцями у приймальнях та результатах вирішення проблем округу. Вашій увазі пропонуємо огляд активності трьох депутатів-мажоритарників Одеської області у жовтні місяці 2015 р. – Сергія Ківалова (ОВО №135), Олександра Пресмана (ОВО №139) та Олександра Урбанського (ОВО №143).

Народний депутат Сергій Ківалов на окрузі №135 у жовтні місяці провів один особистий прийом виборців. Також відбулось ряд публічних заходів за його участі: зустріч з юристами з нагоди Дня юриста; з військовослужбовцями з нагоди Дня захисника Вітчизни; присяга курсантів морехідного училища, зустріч із студентами Юридичної академії. За моніторинговий період Сергій Ківалов подав два депутатських запити щодо збереження, відновлення та удосконалення архітектурно-містобудівного вигляду історичної частини Одеси та щодо визволення українських моряків, які були затримані правоохоронними органами у Гвінеї. Для інформування виборців про свою діяльність Сергій Ківалов надає перевагу місцевим ЗМІ і власній сторінці у Facebook.

Протягом жовтня Олександр Пресман на окрузі №88 не проводив особистий прийом, однак зустрічався з виборцями. За звітний період народний депутат 13 разів відвідував округ: провів п’ять публічних заходів і вісім зустрічей з виборцями. Більшість зустрічей було присвячено урочистим датам, де обговорювались проблемні питання виборців округу і благодійної діяльності народного обранця. За моніторинговий період Олександр Пресман не подавав депутатських запитів і не зареєстрував жодного законопроекту. Він не використовує соціальні мережі для комунікацій з виборцями. Натомість на веб-сайті відбувається інформування виборців про діяльність народного депутата та розміщуються привітання зі святами або заяви з нагоди урочистих подій.

За звітний період, протягом жовтня 2015 року, Олександр Урбанський здійснив один прийом громадян в Ізмаїлі. Також активно відвідував округ та проводив зустрічі із виборцями, брав участь в агітаційних зустрічах кандидатів у депутати обласної ради, а також кандидата на посаду Ізмаїльського міського голови Андрія Абрамченко, висуненого місцевими організаціями партії «БПП «Солідарність». Щодо парламентської діяльності, у співавторстві з іншими парламентарями зареєстрував чотири законопроекти щодо функціонування вільних митної та податкової лібералізації. Для інформування виборців про свою діяльність депутат найчастіше використовує соціальну мережу Facebook.