Резюме. Одеська область. Липень - вересень 2015 року

Резюме. Одеська область. Липень - вересень 2015 року

Громадянська мережа ОПОРА продовжує інформувати Вас про результати спостереження за діяльністю депутатів-мажоритарників у своїх округах. Основну увагу спостерігачі ОПОРИ зосереджують на діяльності  депутата на окрузі, роботі з виборцями у приймальнях та результатах вирішення проблем округу. Вашій увазі пропонуємо огляд активності трьох депутатів-мажоритарників Одеської області у вересні 2015 р. – Сергія Ківалова (ОВО №135), Олександра Пресмана (ОВО №139) та  Олександра Урбанського (ОВО № 143).

У звітний період Сергій Ківалов не проявляв високої активності як народний депутат: не реєстрував нових законопроектів і подав лише один депутатський запит. За три місяці (липень-вересень) парламентар взяв участь у восьми публічних заходах, присвячених урочистим подіям та святкуванням. За інформацією, наданою представнику ОПОРИ у приймальні депутата, Сергій Ківалов у звітній період провів два особистих прийоми виборців, однак інформації про конкретні дати таких прийомів надано не було. Інформування виборців про діяльність народного депутата за допомогою його офіційного сайту за три звітних місяці не відбувалося.

Згідно з наявною інформацією про діяльність Олександра Пресмана у окрузі № 139 у липні-вересні 2015 р., можна зробити висновок про його невисоку законодавчу активність. У звітному періоді Олександр Пресман ініціював лише одну законодавчу ініціативу у співавторстві, а депутатських запитів не подавав. За наявною інформацією, народний депутат у звітній період 13 разів відвідував округ: п’ять особистих прийомів і вісім зустрічей з виборцями. Більшість зустрічей співпадали з різними урочистими датами та на них обговорювались проблемні питання виборців округу і благодійна діяльність народного депутата. В місцевих ЗМІ виборчого округу достатньо часто згадується Олександр Пресман в контексті його благодійних ініціатив, часто такі матеріали є схвальними за своєю тональністю.

У звітний період активність народного депутата Олександра Урбанського по роботі в виборчому окрузі № 143 є достатньо високою. Зокрема, народний обранець провів чотири особистих прийоми в двох районних центрах округа (Ізмаїл і Рені), а також активно проводив зустрічі із виборцями у населених пунктах округу. Особистий прийом виборців, за наявною інформацією, народний депутат черговий місяць поспіль проводить не в дні, відведені ВРУ для роботи з виборцями. Під час роботи у Верховній Раді народний депутат зареєстрував три законодавчих ініціативи, які частково покликані вирішити проблеми округу.