Як прикарпатські мажоритарники переймаються ремонтом доріг

В Україні про жахливий стан дорожнього покриття і про необхідність ремонту доріг не говорить хіба що лінивий. Зважаючи на високий суспільний запит на вирішення цієї проблеми, вона знаходить своє відображення у передвиборчих обіцянках політиків. Винятком не стали і прикарпатські депутати-мажоритарники, які прямо або опосередковано обіцяли працювати над забезпеченням належного стану дорожнього покриття.

Михайло Довбенко у своїй передвиборчі програмі вказав, що одним із завдань у його виборчому окрузі буде ремонт доріг загальнодержавного і місцевого значень. Добитися виділення коштів на ремонт доріг обіцяв депутат Юрій Соловей. Доброякісні дороги обіцяв Віктор Шевченко, а Юрій Дерев’янко зазначав, що докладатиме максимум зусиль для будівництва і капітального ремонту доріг у своєму виборчому окрузі. Приведення доріг регіонального і місцевого значення у виборчому окрузі до європейських стандартів обіцяв Анатолій Дирів. Підтримувати на законодавчому рівні всі можливі проекти будівництва, ремонту і реконструкції доріг обіцяв Юрій Тимошенко. Олександр Шевченко прямо не зазначав, що працюватиме над вирішенням проблеми поганого дорожнього покриття, але у передвиборчій програмі вказав, що лобіюватиме в центральних органах влади вирішення інфраструктурних проблем округу.

Завдяки сервісу «Вони голосують для тебе» проаналізуємо, яка роль прикарпатських депутатів-мажоритарників у вирішенні проблеми незадовільного стану доріг, та чи не змінились у них пріоритети з моменту виборів.

У 2016 році парламентом розглядалися законотворчі ініціативи, які повинні створити спеціальний фонд при Державному бюджеті України, який би автоматично розподіляв кошти на ремонт доріг загального користування. Як свідчать результати голосування, найбільшими прихильниками дорожнього форду є Віктор Шевченко та Юрій Тимошенко, які максимального голосували за створення спецфонду для ремонту доріг. Послідовними прихильниками дорожнього фонду є Юрій Соловей і Юрій Дерев’янко, які не брали участі лише в одному голосуванні за створення фонду. За критеріями згаданого електронного сервісу Олександр Шевченко та Анатолій Дирів відносяться до категорії тих, хто переважно голосував за створення принципово нової системи розподілу коштів на ремонт доріг, оскільки ці парламентарі пропустили два з чотирьох голосувань. А Михайло Довбенко за даними сервісу rada4you.org ніколи не голосував за створення дорожнього фонду, всі чотири голосування парламентар пропустив.

30 06 2017 Ivano Frankivsk golosuvannia za remont dorig

Що стосується підтримки політики ремонту автотранспортних шляхів, то за наявною на сервісі rada4you.org інформацією, максимально голосує за політику Віктор Шевченко – «За» дев’ять з дев’яти голосувань. Юрій Дерев’янко послідовно голосує за політику ремонту доріг – 16 разів проголосував «За» та тричі не висловив свою позицію щодо підтримки політики (двічі утримався та один раз був відсутній). Інших прикарпатських мажоритарників даний сервіс зараховує до категорії тих, хто переважно голосує за політику ремонту доріг. Михайло Довбенко сім разів не висловив свою позицію щодо даної політики під час 19 голосувань, Юрій Тимошенко – вісім разів, Олександр Шевченко – дев’ять разів, Юрій Соловей – десять разів, а Анатолій Дирів пропустив 13 з 19 голосувань за законотворчі ініціативи, що стосуються державної політики ремонту автомобільних доріг.

Моніторинг здійснюється ОПОРОЮ в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

 

За коментарями звертайтеся:

Іван Маруняк, координатор Громадянської мережі ОПОРА в Івано-Франківській області

тел.: 063 628 67 68

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.