Як протягом двох років прикарпатські депутати мажоритарники відвідували пленарні засідання парламенту

Згідно з Регламентом Верховної Ради України, перед відкриттям кожного пленарного засідання проводиться реєстрація народних депутатів особисто на підставі пред'явлення посвідчення народного депутата та підтвердження своєї присутності власноручним підписом.

У залі засідань Верховної Ради народний депутат реєструється за допомогою електронної системи в такий спосіб, що унеможливлює здійснення реєстрації замість народного депутата іншою особою.

Зважаючи на те, що норма про реєстрацію за допомогою електронної системи та норма про особисте голосування не завжди дотримується українськими парламентарями, ми для аналізу відвідування засідань Ради брали дані письмової реєстрації.

За даними письмової реєстрації найвищий показник відвідуваності засідань парламенту у Юрія Дерев’янка – 96%, парламентар з 247 засідань пропустив 10, з них два засідання пропущено через відпустку, а 8 з невідомих причин. На однаковому рівні відвідуваність засідань Ради у депутатів Михайла Довбенка та Анатолія Диріва – 94,3%. Михайло Довбенко з невідомих причин пропустив 14 засідань. Анатолій Дирів на 6 засіданнях був відсутній через відрядження, а на 8-ми був відсутній через невідомі причини. Юрій Тимошенко 6 засідань парламенту пропустив через хворобу, 31 – з невідомих причин, а частка відвідуваності становить 85 %. Юрій Соловей відвідав 81,4% засідань Верховної Ради України, пропустивши 46 засідань. Найнижчий показник відвідуваності у Олександра Шевченка, який з 247 засідань був присутній на 179 і через невідомі причини відсутній на 68 засіданнях.

Відвідування народними депутатами засідань Верховної Ради України
(дані письмової реєстрації за 2 роки діяльності ВРУ 8-го скликання)
Депутат Присутній Відсутній % відвідування
1 Олександр Шевченко 179 68 72,5
2 Михайло Довбенко 233 14 94,3
3 Анатолій Дирів 233 14 94,3
4 Юрій Дерев'янко 237 10 96,0
5 Юрій Тимошенко 210 37 85,0
6 Юрій Соловей 201 46 81,4
*Анатолій Дирів 6 засідань пропустив через відрядження
*Юрій Дерев'янко 2 засідання пропустив через відпустку
*Юрій Тимошенко 6 засідань пропустив через хворобу

За коментарями звертайтеся:

Іван Маруняк, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Івано-Франківській області
тел.: 063 628 67 68
email:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.