В Одесі обговорили способи комунікації регіональних представництв парламентських партій з виборцями

В Одесі обговорили способи комунікації регіональних представництв парламентських партій з виборцями

Місцеві партії Одещини частіше повідомляють своїм виборцям інформацію щодо загальнонаціональних питань, ніж регіональних. Крім того, не вдалося підтвердити роботу приймалень більшості парламентських партій у всіх районах та містах обласного значення Одеської області. Такі результати моніторингового дослідження щодо діяльності місцевих організацій парламентських партій на Одещині були презентовані представниками Громадянської мережі ОПОРА 30 травня під час круглого столу.

Згідно з висновками дослідження найбільшу кількість представницьких мандатів за результатами місцевих виборів 2015 року отримала партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність», тоді як у 2016 – 2017 роках за результатами виборів до рад об’єднаних територіальних громад найбільшу кількість мандатів має партія ВО «Батьківщина».

30 05 2017 Odesa publichna dyskusiya 3

Окремі веб-сайти та Фейсбук-сторінки для інформування виборців про свою діяльність мають чотири місцевих організації парламентських партій – «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Опозиційний блок», ВО «Батьківщина» та «Об’єднання «Самопоміч». Аналіз контенту показав, що публікації про роботу із виборцями не на першому місці за кількістю, а кількість публікацій із позицією партії щодо загальнонаціональних питань більша за кількість публікацій з позицією партії щодо проблем Одеської області.

Веб-сайти жодної місцевої організації парламентських партій не містять хороших практик. Так, у всіх відсутні блоги або форуми, інформація про фінансову звітність, ідеологію, кількість членів та розмір внесків. Натомість всі веб-сайти містять лише інформацію про керівництво місцевої організації партії та можливість онлайн-звернення.

30 05 2017 Odesa publichna dyskusiya 4

30 05 2017 Odesa publichna dyskusiya 5

Як відзначив громадський консультант ОПОРИ в Одеській області Ігор Луговський, під час моніторингу не вдалося підтвердити роботу приймалень більшості парламентських партій у всіх районах та містах обласного значення Одеської області. «Так, вдалося перевірити роботу всіх 30 приймалень лише ВО «Батьківщина», а також всіх заявлених приймалень «Народного фронту» (22 приймальні), «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» (26) і «Об’єднання «Самопоміч» (2). У «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» вдалося підтвердити роботу 26 з 30 заявлених партійних приймалень, у ВО «Батьківщини» – 19 з 30, в «Опозиційного блоку» – 13 з 30, Радикальної партії Олега Ляшка – 2 з 30», – підкреслив він.

30 05 2017 Odesa publichna dyskusiya

Захід відбувся в рамках проекту Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

 

За коментарями звертайтеся:

Ігор Луговський, громадський консультант ОПОРИ в Одеській області

тел.: 097 631 62 85

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.