Звіт щодо активності народного депутата України Порошенка Олексія Петровича у виборчому окрузі №12 за період з 1 липня по 30 вересня 2015 року

Звіт щодо активності народного депутата України Порошенка Олексія Петровича у виборчому окрузі №12 за період з 1 липня по 30 вересня 2015 року

 

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

Як повідомили представника ОПОРИ у прес-службі народного депутата, у період з липня по вересень 2015 р. Олексій Порошенко провів дві публічні зустрічі з громадянами: спілкувався з вдовами загиблих воїнів АТО та громадою смт. Вороновиця. Особистого прийому громадян депутат за цей період не проводив.

Таблиця 1. Особиста активність народного депутата України Олексія Порошенка у виборчому окрузі №12 у період з 1 липня по 30 вересня 2015 р.

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст Джерело даних
1  30 серпня Актова зала, с. м.т. Вороновиця   Громада Вороновиці

Справи з незаконного відчуження квартир військовослужбовців та земельних ділянок селян у Вороновиці взяті на контроль прокуратурою та правоохоронними органами. Селищному голові Володимиру Стецькому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Окрім цього, представники депутата повідомляють, що псля зустрічі з громадою більше 2 гектарів землі повернуто законним власникам.

Прес-служба народного депутата
2 9 вересня Приймальня народного депутата м. Вінниця Зустріч з вдовами загиблих воїнів АТО Вдови загиблих воїнів АТО Народний депутат України Олексій Порошенко пообіцяв вдовам загиблих воїнів АТО ініціювати кампанію щодо перегляду порядку надання соціальних пільг. Прес-служба нардепа

Подання депутатом законодавчих ініціатив та запитів, пов’язаних із місцевими проблемами та інтересами

За досліджувальний період (з 1 липня по 30 вересня) народний депутат Олексій Порошенко подав 1 запит (03.07.2015) до Міністерства внутрішніх справ України щодо зловживань службовими повноваженнями селищним головою селища міського типу Вороновиця Вінницького району Вінницької області.

Окрім того, у зазначений період Олексій Порошенко разом з іншими нардепами став ініціатором одного законопроекту. Це Проект Закону від 18.09.2015 про внесення зміни до статті 15 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення соціального захисту членів сімей загиблих. Народні депутати пропонують скасувати частину сьому статті 15 Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», яка передбачає, що члени сім’ї загиблого або померлого отримують низку пільг тільки за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї з розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує 1710 грн. Дія закону поширюється на членів сімей загиблих (померлих) осіб, які загинули (пропали безвісті) або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час захисту Батьківщини або виконання інших обов’язків військової служби, в тому числі із числа учасників антитерористичної операції, громадських організацій ветеранів, органів місцевого самоврядування.

Звітування депутата, інформування виборців про його діяльність

Протягом звітного періоду народний депутат інформував виборців про свою діяльність під час зустрічей з жителями територіальних громад та окремими групами громадян від яких отримував запити (с. Вороновиця, м. Вінниця).

Також про діяльність нардепа повідомляє веб-сайт Вінницької територіальної організації БПП «Солідарність» та партійної газети «Солідарність Вінниччини»

Активність депутата у соціальних мережах та на власній інтернет-сторінці

Олексій Порошенко не є активним користувачем соціальної мережі Facebook, з коментаторами на своїй сторінці депутат не комунікує. Про діяльність нардепа повідомляє веб-сайт Вінницької територіальної організації БПП «Солідарність». Зокрема, сайт інформує про діяльність депутата в окрузі.

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

За звітній період у місцевих ЗМІ Вінниччини не виявлено матеріалів аналітичного характеру, які б широко інформували аудиторію про діяльність депутата та виконання ним передвиборчих обіцянок. Інформаційні повідомлення, які публікувались у місцевих ЗМІ – це інформаційні матеріали, створені і поширені прес-службою депутата, або ті, які створені на основі повідомлень прес-служби Олексія Порошенка. (БПП _ Газета)

Таблиця 2: Висвітлення місцевими ЗМІ роботинародного депутата України Олексія Порошенка у місцевих ЗМІ виборчого округу №12 у період з 1 листопада по 30 вересня 2015 р.

 

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
1 9 вересня Моя Вінниця Олексій Порошенко: “Скасування соціальних пільг для певних верств населення треба негайно переглянути

Стаття про діяльність депутата у окрузі

 

 

 

 нейтральне

 Автор розповідає про зустріч народного депутата з вдовами загиблих воїнів АТО та обіцянку ініціювати кампанію щодо перегляду порядку надання соціальних пільг для певних верст населення.

http://www.myvin.com.ua/ua/news/stuff/37055.html

 

2 Вересень

Газета

Солідарність Вінниччини

“Скасування соціальних пільг для певних верств населення треба негайно переглянути Стаття про діяльність депутата в окрузі Нейтральне Автор розповідає про зустріч народного депутата з вдовами загиблих воїнів АТО та обіцянку ініціювати кампанію щодо перегляду порядку надання соціальних пільг для певних верст населення.  
3 30 серпня

Моя Вінниця

О.Порошенко: "Розслідування земельних та квартирних оборудок у Вороновиці має стати яскравим прикладом боротьби з корупцією"

Стаття про діяльність депутата в окрузі Нейтральне Автор повідомляє про те,що під час зустрічі із жителями с. Вороновиця народний депутат прозвітував про свої дії щодо попередніх звернень громадян. Депутатом був направлений запит до Міністерства внутрішніх справ України щодо зловживань службовими повноваженнями селищним головою селища міського типу Вороновиця. Дані справи взяті під контроль прокуратури http://www.myvin.com.ua/ua/news/region/36820.html
4 Вересень Солідарність Вінниччини О.Порошенко: "Розслідування земельних та квартирних оборудок у Вороновиці має стати яскравим прикладом боротьби з корупцією Стаття про діяльність депутата в окрузі нейтральне Звітування депутата щодо звернень жителів с. Вороновиця по справам з незаконного відчуження квартир військовослужбовців та земельних ділянок селян  

Висновок

У вересні 2015 р. народний депутат Олексій Порошенко проводив зустрічі з жителями територіальних громад та окремими групами громадян, від яких попередньо отримував запити та інформував їх про результати депутатської діяльності стосовно цих справ. Так, після запиту народного депутата до МВС щодо зловживань службовими повноваженнями селищним головою смт Вороновиця, селищному голові було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Справи щодо незаконного відчуження квартир військовослужбовців та земельних ділянок у с. Вороновиця взято на контроль прокуратурою. Після спілкування з вдовами загиблих воїнів АТО щодо проблем отримання соціальних пільг, депутат став одним із ініціаторів Проекту Закону від про внесення зміни до статті 15 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення соціального захисту членів сімей загиблих. Громадська приймальня народного депутата працює належним чином, у той самий час, інформація про проведення Олексієм Порошенком особистих прийомів виборців відсутня.