Активність народного депутата України Олексія Порошенка у виборчому окрузі №12 у червні 2015 року

Активність народного депутата України Олексія Порошенка у виборчому окрузі №12 у червні 2015 року

Особиста активність народного депутата у виборчому окрузі

У червні в рамках особистого прийому Олексій Порошенко провів дводенний виїзний прийом громадян у своєму виборчому окрузі. Парламентар звітував перед виборцями про півроку своєї діяльності у Верховній Раді, а також проводив індивідуальний прийом громадян. Такі зустрічі відбулися у селах Рівець, Ільківка, Пултівці, Красне, Лука Мелешківська, Вороновиця, Десна та у самому обласному центрі. Олексій Порошенко розповів про напрацьовані законопроекти, про соціально-економічну ситуацію у державі, про перспективи введення закону про добровільне об’єднання громадян та відповів на запитання жителів. Всього на зустрічі з народним обранцем прийшло понад тисячу осіб.

8 червня народний депутат України Олексій Порошенко взяв участь в урочистому відкритті пішохідного мосту у селі Рівець Вінницького району. За повідомленням прес-служби народного депутата, у п’яти селах Вінницького району за участі народного депутата України Олексія Порошенка відкриті дитячі ігрові майданчики. Народний депутат особисто взяв участь в урочистостях.

Олексій Порошенко взяв під особистий контроль скандальну ситуацію, яка виникла у селищі Вороновиця Вінницького району у зв’язку із земельними аферами та житлом для військовослужбовців. 9 червня провів зустріч із місцевою громадою.

Таблиця. Особиста активність народного депутата України Олексія Порошенка у виборчому окрузі №12 у період з 1 по 30 червня 2015 р.

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст Джерело даних
1 8 червня Село Рівець Відкриття пішохідного мосту Жителі села

Міст, що був побудований у середині 20 століття, сполучає рівець із селом Селище Тиврівського району області. Останні кілька років перебував в аварійному стані.

Восени 2014 року місцеві жителі звернулися до Олексія Порошенка з проханням допомогти відремонтувати міст. За сприяння народного депутата, за підтримки місцевих підприємців та громад міст відремонтували.

Прес-служба народного депутата
2 9 червня Актова зала, с. Вороновиця   Громада Вороновиці 84 жителям Вороновиці понад 15 років тому були виділені землі за межами населеного пункту під городництво. На той час люди не могли за законом її приватизувати, але справно платили податки за землю, обробляли, засаджуючи городи. Згодом, коли закон дозволив приватизацію і селяни почали оформлювати ділянки, з’ясувалося, що їхні наділи  не без участі місцевої влади вже приватизували та продали. Народний депутат пообіцяв, що ця справа буде розслідувана об’єктивно і винуватці будуть притягнуті до відповідальності, незалежно від їх посадового становища. Прес-служба нардепа

Ініціативи депутата спрямовані на вирішення проблем виборчого округу

За досліджувальний період (з 1 по 30 червня) народний депутат Олексій Порошенко не подав жодного депутатського запиту. За цей же час він став ініціатором (спільно з іншим нардепом) одного законопроекту. Це Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про гуманітарну допомогу" щодо звільнення від сплати митних платежів транспортних засобів, які надійшли у якості гуманітарної допомоги для забезпечення соціально-економічних потреб територіальних громад в Україні.

На думку авторів законопроекту для надання можливості територіальним громадам в Україні розвиватись, а населенню отримувати послуги належного рівня, необхідно внести відповідні зміни в законодавство України та звільнити від сплати митних платежів транспортні засоби, які були передані, у тому числі Європейським Союзом у якості гуманітарної допомоги та призначені для забезпечення потреб населення територіальних громад в Україні. Для недопущення створення корупційних схем, необхідно встановити, що звільнення від сплати митних платежів можливе лише за умови використання їх виключно за цільовим призначенням та не відчуження вищезгаданих транспортних засобів, окрім безоплатної передачі іншій сільській, селищній, міській раді.

Звітування депутата, інформування виборців про діяльність

Протягом двох днів тривав виїзний прийом громадян на окрузі народним депутатом України Олексієм Порошенко. Парламентар звітував перед виборцями про півроку своєї діяльності у Верховній Раді, а також проводив індивідуальний прийом громадян. Такі зустрічі відбулися у селах Рівець, Ільківка, Пултівці, Красне, Лука Мелешківська, Вороновиця, Десна та у самому обласному центрі. Всього на зустрічі з народним обранцем прийшло понад тисячу осіб. Також про поточну діяльність нардепа інформує веб-сайт Вінницької територіальної організації БПП «Солідарність».

Активність депутата у мережі Інтернет

Олексій Порошенко не є активним користувачем соціальної мережі Facebook і не комунікує  з дописувачами. Про діяльність депутата у виборчому окрузі повідомляє веб-сайт Вінницької територіальної організації БПП «Солідарність».

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

За моніторинговий період у місцевих ЗМІ Вінниччини не виявлено матеріалів аналітичного характеру, які б широко інформували аудиторію про діяльність депутата та виконання ним передвиборчих обіцянок. Інформаційні повідомлення, які публікувались у місцевих ЗМІ – це інформаційні матеріали, створені і поширені прес-службою депутата, або ті, які створені на основі повідомлень прес-служби Олексія Порошенка.

Таблиця.  Висвітлення місцевими ЗМІ роботинародного депутата України Олексія Порошенка у місцевих ЗМІ виборчого округу №12 у період з 1 по 30 червня 2015 р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
1 11 червня «Медіа центр «ВЛАСНО» Вороновицькі селяни вчили Порошенка приймати закони

Стаття про діяльність депутата в окрузі

 

Критичне

Автор матеріалу розповідає про зустріч народного депутата з жителями Вороновиці, на якій Олексій Порошенко пообіцяв вирішити земельні проблеми.  http://vlasno.info/politika/vlada/mistseva/item/4052-voronovytski-seliany-vchyly-poroshenka-pryimaty-zakony
2 9 червня Моя Вінниця Олексій Порошенко відкрив відремонтований пішохідний міст, який сполучає два райони на Вінниччині Стаття про діяльність депутата в окрузі Нейтральне Матеріал про відкриття мосту, який перебував в аварійному стані і відремонтований за сприяння народного депутата http://www.myvin.com.ua/ua/news/region/35230.html
3 9 червня

Vinbazar.com

Олексій Порошенко відкрив відремонтований пішохідний міст, який сполучає два райони на Вінниччині

Стаття про діяльність депутата в окрузі Нейтральне Матеріал про відкриття мосту, який перебував в аварійному стані і відремонтований за сприяння народного депутата http://vinbazar.com/news/nshe/oleksii-poroshenko-vidkriv-vidremontovanii-pishokhidnii-mist-yakii-spoluchaye-dva-raioni-n
4 8 червня ВИННИЦА.info На Вінниччині відкрили новий міст, який сполучив два райони Стаття про діяльність депутата в окрузі Нейтральне Матеріал про відкриття мосту, який перебував в аварійному стані і відремонтований за сприяння народного депутата http://www.vinnitsa.info/news/na-vinnichchini-vidkrili-noviy-mist-yakiy-spoluchiv-dva-rayoni.html

Висновок

Протягом червня 2015 року депутат Олексій Порошенко здійснював системну роботу у виборчому окрузі – він регулярно відвідував округ, брав участь у публічних заходах та проводив виїзні особисті прийоми. Громадська приймальня народного депутата працює належним чином.