Мажоритарники Одещини: робота в окрузі у травні (ОВО № 135, 139, 143)

Мажоритарники Одещини: робота в окрузі у травні (ОВО № 135, 139, 143)

Громадянська мережа ОПОРА продовжує інформувати Вас про результати спостереження за діяльністю депутатів-мажоритарників у своїх округах. Основну увагу спостерігачі ОПОРИ зосереджують на тому, чи дотримуються народні обранці норми Закону щодо особистого прийому громадян, яку роботу проводять у окрузі, як функціонують їхні приймальні тощо.  

Вашій увазі пропонуємо огляд активності трьох депутатів-мажоритарників Одеської області – Сергія Ківалова (ОВО № 135), Олександра Пресмана (ОВО № 139) та Олександра Урбанського (ОВО № 143).

Сергій Ківалов більшість часу знаходиться у виборчому окрузі, активно бере участь у публічних заходах, більшість з яких організовано за його ініціативи або ініціативи МГУ чи НУ «Одеська юридична академія». Народний депутат не рідше одного разу на місяць проводить особистий прийом виборців, при чому один з днів прийому виборців (07 травня 2015 р.) не співпадав з днями, відведеними для роботи з виборцями Верховною Радою, а припадав на час роботи у комітетах. У травні парламентар був найбільш активним у виступах на численних святкових публічних заходах, що традиційно жваво висвітлювались окремими одеськими ЗМІ. В той самий час у Верховній Раді Сергій Ківалов був менш активним: за місяць подав лише один законопроект і жодного запиту. (детальна інформація про ОВО 135 на сайті rada.oporaua.org)

Діяльність Олександра Пресмана в другій половині квітня–травня не можна назвати активною. Народний депутат не подавав депутатських запитів та законопроектів у звітній період, провів декілька особистих прийомів виборців та декілька зустрічей з виборцями в селах свого виборчого округу. Зазначені заходи відбулися в дні, відведені Верховною Радою для роботи з виборцями. В ЗМІ округу народний депутат у вказаний період виступав із привітаннями з численними святами. Водночас помічники народного депутата організовують набагато більше зустрічей з виборцями в населених пунктах округу, а також проводять прийоми громадян у приймальнях народного депутата. (детальна інформація про ОВО 139 на сайті rada.oporaua.org)

Депутат Олександр Урбанський зазвичай присвячує декілька днів на місяць для візитів у виборчий округ. Інформація про те, що народний депутат зустрічався з виборцями в останній тиждень травня 2015 р. (період, визначений ВРУ для роботи з виборцями) відсутня. У той же час у виборчому окрузі народний депутат у половині випадків перебував у вихідні дні, в половині – у дні роботи в комітетах або пленарних засідань. За інформацією офіційного сайту народного депутата, особистий прийом виборців було проведено на початку травня, у день, відведений для роботи в комітетах ВР. Більшість публічних заходів за участі народного депутата не пов’язана з реалізацією повноважень народного депутата (привітання учасників змагань-конкурсів, офіційні святкові заходи тощо). В зазначений період народний депутат подав до Верховної Ради два законопроекти, які  безпосередньо пов’язані  з проблемами його виборчого округу. (детальна інформація про ОВО 143 на сайті rada.oporaua.org)